26 d’oct. 2012

Xerrada: Com ser el guioniste de la teva salut. A càrrec de Carme Sabaté Sebastià, Terapeuta (Centre Namasté, Jesús) i Maria Iglesias, Coach i Màster-Trainer en PNL (Kréixer)






Dirigit a persones interessades en aconseguir més recursos en el tema de salut, davant la malaltia, la pèrdua, la incapacitat o la crisi. Per a persones afectades, familiars o qui busca més eines de salut.
TEMES RELACIONATS: Autoconeixement, alimentació, exercici físic, pla de salut individualitzat, recuperació de la salut global, relaxacions, etc.
Faciliten la xerrada: Carme Sabaté, Terapeuta (Centre Namasté, Jesús) i Maria Iglesias, Coach i Màster-Trainer en PNL (Kréixer.
Divendres 26  d’octubre a les 19h sala polivalent de la biblioteca 

La Veu té màgia, Lectura en Veu Alta a càrrec de Rosa Tomàs







CONTE:CORRE CORRE,CARBASSETA, AUTORA: MEJUTO, EVA : LETRIA, ANDRE
Edat recomanada: 6 - 7 anys (Inici a la lectura)Lligada i impremta

Descripció: Corre corre, carbasseta és un conte tradicional portuguès molt popular al país veí. Narra la història d’una velleta que, de camí al casament de la seva néta, troba un llop, un ós i un lleó que se la volen menjar. Ella convenç els animals perquè l’esperin a la tornada del convit i, després de la celebració, la néta i la velleta maquinen un pla molt original per a ensarronar les tres feres.

*Amb un ritme àgil i utilitzant la “lenga lenga” –quasi un embull de paraules- present a les versions portugueses que encara avui circulen, aquest conte ofereix grans possibilitats expressives de narració i de representació teatral. André Letria, il·lustrador de gran renom a Portugal i guanyador en varies ocasions del Premi Nacional d’Il·lustració del país veí, crea uns personatges amb molta força i personalitat, accentuant la seva expressivitat i enriquint les imatges amb un imaginari humorístic molt definit.


Lectura de Contes en Veu Alta. I després mirarem tots plegats les il·lustracions,  convidarem a xiquets i xiquetes de 6 a 9 anys a que llegeixen també.

Perquè la veu té màgia, força i una implicació que, pel qui escolta, que no té la lectura individual.

Els divendres de 18h a 19h cada quinze dies

Re-Crea-Ré ja té guanyadors, Certamen fotogràfic de la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Tortosa



 
Re-Crea-Ré ja té guanyadors
 El jurat de l'edició 2012 del certamen fotogràfic Re-Crea-Ré, organitzat per la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Tortosa, ja ha fallat els premis corresponents a les dues categories del concurs, b/n i color. Enguany hi ha hagut 33 concursants.
Categoria en color: 1er - Roser Arques Morueta ("Això no és Amèrica) de Deltebre 2on - Sandra Carot Girona ("Colors d'hivern") de Tortosa 3er - Eva Huertas Cornudella ("Moonlight") de La Juena (Lleida)
Categoria en blanc i negre: 1er - Eva Huertas Cornudella ("Eyes") de La Juena (Lleida) 2on - Miguel Morcillo Boronat ("Atac a càmera lenta") de Tarragona 3er - Eva Huertas Cornudella ("Els vigilants del mar") de La Juena (Lleida)
Les obres premiades, així com el conjunt de les que han estat presentades a competició, seran exposades en una mostra oberta a la Biblioteca Marcel·lí Domingo a partir de divendres 26 d'octubre, data en què tindrà lloc, així mateix, l'acte de lliurament dels premis a les 18.00 hores. L'exposició romandrà oberta fins el divendres 30 de novembre.