18 de juny 2008

Entrega de premis “ESPORT I CULTURA” als Superlectors



Dimecres 18 de juny a les 18h a la sala polivalent de la biblioteca.
Entrega de premis “ESPORT I CULTURA” als Superlectors
2008 de la biblioteca Marcel·lí Domingo i als nedadors del Club
Natació Tortosa.

La biblioteca Marcel•lí Domingo té com a objectiu principal satisfer les necessitats de formació, lectura i informació dels ciutadans de Tortosa, així com fomentar i promocionar la lectura.
Els nostres objectius vénen predeterminats pel Manifest de la Unesco de la Biblioteca Pública amb l'objectiu que des de qualsevol punt de servei puguem respondre a les necessitats que ens siguin plantejades.

Cal dir que l’últim any, 122.000 documents han sortit en préstec de la biblioteca. Aquest fet denota un índex molt important de participació ciutadana amb els serveis que oferim. És a més, una eina d’integració social on la majoria de nouvinguts que acaben d’arribar a la nostra ciutat venen a informar-se.
La biblioteca es converteix en un lloc de convivència on es comparteixen productes de gran valor (llibres, pel•lícules, Internet, xerrades, hora del conte...). És, per tant, un lloc de cohesió social.




Les biblioteques són obertes a tothom i el seu contingut i serveis estan pensats per a tots els grups de ciutadans, petits i grans, mestresses de casa, persones aturades, persones jubilades, professionals, institucions, empreses, persones estrangeres, esportistes... L'accés a les biblioteques és totalment lliure i gratuït.
El foment de l’activitat esportiva (en aquest cas la natació) i de lleure al nostre municipi, és també una de les nostres principals tasques. La demanda de la ciutadania és creixent en aquest àmbit. Cada cop volem portar una vida més saludable i això va lligat a la pràctica de l’esport en totes les etapes de la vida.




Per aquest motiu doncs, volem que aquesta realitat es pugui dur a terme dins el nostre municipi, tenint cura i millorant els equipaments, promocionant l’esport, donant suport a les entitats, i creant noves activitats esportives juntament amb l’àrea de cultura i la biblioteca. La qual cosa ens motiva per adherir-nos a aquest projecte “Esport i Cultura” del Club Natació Tortosa, per tal de fomentar el gust per la lectura entre els esportistes i donar-los suport per a que continuen practicant una vida sana i tinguin una ment prodigiosa a través de la lectura.




Per impulsar l’ús de l’equipament cultural més popular de la ciutat, la biblioteca Marcel•lí Domingo, per on passen cada any més de 130.000 usuaris i més de 500 visitants al dia, hem decidit, reconèixer els tres lectors joves que han fet possible aquest èxit: els Superlectors 2008. Hi haurà dos fases al concurs, la primera serà fins el juny i la segona, encara més important, al desembre. Iniciarem la primera fase d’aquest concurs amb als tres millors lectors, tenint en compte la quantitat de préstec que han fet.

Presentació del llibre de Poemes “de Conxita Jimenez

Divendres 13 de juny a les 19,30h a la sala polivalent de la biblioteca.