30 de set. 2009

Jornada Europea del Patrimoni 2009 a la Biblioteca Marcel·lí Domingo


A les 19,30h
Visita comentada al jaciment andalusí de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, a càrrec de Cinta Montañés, arqueòloga.

Els treballs arqueològics que es van portar a terme entre l’any 2002 i el 2003, amb motiu de la cons­trucció de la Biblioteca Marcel·lí Domingo, van permetre traure a la llum un espai urbà andalusí del segle XII-XIII. En aquest període, Tortosa presentava un model urbanístic típic de ciutat islàmica de primer ordre amb els diferents elements característics: el castell, la medina emmurallada, els banys, el mercat i les mesquites, així com una àrea periurbana amb barris d’artesans (terrissaires, pelleters, orfebres,etc.).


A les 20.00 hores
Conferència: “Reproducció de ceràmiques andalusines: aproximació als terrissers de Turtuxa”, a càrrec de Xavier Pino, ceramista.

El cap del Taller de Ceràmica de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Tortosa ens explicarà el procés que s’ha seguit per reproduir algunes de les peces de ceràmica andalusina loca­litzades al jaciment de la Biblioteca Marcel·lí Domingo.

Club de Lectura .”Incerta glòria” de Joan Sales

Club de Lectura .”Incerta glòria” de Joan Sales.
Dilluns 28 de setembre a les 19.30 hores