13 de març 2017

IV Nit de la Llengua al Món Digital. el divendres 10 de març, a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de TortosaLa IV Nit de la Llengua al Món Digital, organitzada per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, amb la col·laboració d’Amical Wikimedia, tindrà lloc el divendres 10 de marça la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, de les 18 a les 23 h. L’acte mantindrà el format de viquimarató (acció intensiva d’edició de la Viquipèdia), que ja va tenir en les tres edicions anteriors, els anys 2013, 2014 i 2015.

La Nit de la Llengua al Món Digital és una activitat programada anualment en què diversos voluntaris fan una viquimarató amb l'objectiu d'ampliar amb referències fiables els articles sobre la llengua catalana a la Viquipèdia. El tema que es proposa treballar enguany és el cinema en català. Es tractarà, doncs, de completar i millorar articles de la Viquipèdia en català que recullin informació sobre pel·lícules disponibles en llengua catalana, tant si es tracta de doblatge com subtitulació o produïdes directament en català, i altres temàtiques relacionades amb el cinema en català: actors i cineastes, festivals, etc. Alhora, de traduir articles de qualitat sobre el català a diverses versions de la Viquipèdia de les principals llengües del món.

A Tortosa, l'acte s'organitza conjuntament amb la Biblioteca Marcel·lí Domingo, amb la col·laboració de l'Escola Oficial d'Idiomes a Tortosa, la Universitat Rovira i Virgili, a través de l'Antena Cultural de la URV a Tortosa, el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre, l'Institut Ramon Muntaner, l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l'Ebre (IPCITE) i la UOC Tortosa. La col·laboració dels voluntaris viquipedistes consistirà en la traducció a diferents llengües d'articles existents sobre la llengua catalana amb continguts generals i la introducció de continguts nous relacionats amb el cinema en català.

Presentació del llibre 'La flor del desierto' de Lola Salmerón
Presentació del llibre 'La flor del desierto' de Lola Salmerón. Divendres 10 de març, a les 19:30h

Inauguració Exposició 'Evolució: Flors. Origen. Aquarel·les + Tèxtil' de Cori Asens. Amb la participació del poetes 'Poemes al vent' i l'actuació musical de Josep M. Bonet

Inauguració Exposició 'Evolució: Flors. Origen. Aquarel·les + Tèxtil' de Cori Asens. Amb la participació del poetes 'Poemes al vent' i l'actuació musical de Josep M. Bonet. Dijous 9 de març, a les 19:30h