12 de gen. 2008

INICI DE LES PRIMERES VISITES ESCOLARS DE L'ANY 2008 A LA NOSTRA BIBLIOTECA


Aquesta setmana la biblioteca Marcel·lí Domingo ha iniciat com l'any anterior, el programa de visites escolars.
"Visitem la biblioteca" és un programa que porta un any en funcionament i pretén donar suport a la lectura, crear hàbits lectors i facilitar l'accès a la informació entre els usuaris més joves de la nostra biblioteca.


Alumnes del Col.legi Consolació de Tortosa

Intentem que l'escola s'adapti al programa de visites de la biblioteca per tal d'aconseguir que els alumnes, des de P-3 fins a 6è i de manera progressiva, vagin coneixent la biblioteca com a un centre d'interès per a l'oci i la informació. També hi ha un programa especial pera als alumnes d'E.S.O. i Batxillerat.

Els objectius són els següents

* Donar a conèixer la biblioteca i els seus serveis mitjançant les visites escolars i les diferents activitats programades.
* Donar suport a la lectura i fomentar el gust per la lectura des de ben petits, per això el programa de visites escolars comença amb les activitats de conta contes amb les llars d'infants.
* Crear hàbits lectors, programant un mínim d'una visita a l'any durant tota l'escolarització.
* Fer que la biblioteca infantil sigui un centre de recursos per a educadors.
* Posar les noves tecnologies a l'abast de tothom i ajudar-los a treure'n profit.

Amb les activitats intentem també, que l'escola s'adapti al programa de visites per a conseguir que els alumnes, des de P-3 fins a 6è i de manera progressiva, vagin coneixent la biblioteca com a un centre d'interès per a l'oci i la informació.
Les activitats programades en aquestes visites s'adapten a cada edat. En els més petits de P-3 a 2n, es dóna a conèixer la biblioteca a partir del conta-contes.


Alumnes del Col.legi Consolació de Tortosa