24 de set. 2009

Passi de la pel·lícula "La nova cançó" Francesc Bellmunt, 1976



Dijous 24 de setembre a les 19h a la sala polivalent de la biblioteca Marcel·lí Domingo
Passi de la pel·lícula "La nova cançó" Francesc Bellmunt, 1976. 35mm / DVD, color. 9


“Un testimoni viu i directe de la situació actual (1975-76) de la Nova Cançó catalana a través de recitals, en especial de Lluís Llach i Raimon, al Palau d'Esports de Barcelona, i d'opinions de gent diversa dels Països Catalans, com Jaume Perich, Manuel Vázquez Montalbán, Jordi Pujol, Joan de Sagarra, Josep Maria Espinàs, Joan Miró, Francesc Candel, Salvador Espriu, Joan Fuster, Carles Rexach, Vicenç Ventura, Maties Segura, Rafa Xambó, Josep Maria Blai, Josep Maria Llompart, Aina Moll, Antoni Serra, Jordi Sasplugues, Antoni Jordi, Marcel Oms, Teresa Rebull, Claudi Martí, Joan Molas o Lluís Castaño.”


50 ANYS DE LA NOVA CANÇÓ

4 films per commemorar els 50 anys de la Nova cançó. Filmoteca de Catalunya posa a l'abast de les entitats sense ànim de lucre aquests films de forma gratuïta.

Es disposa de còpies noves restaurades en 35mm tant de “Raimon’65” de Carles Duran, com de “La Nova Cançó” de Francesc Bellmunt. Tots els films estan disponibles en suport DVD.

Per commemorar aquest aniversari, Filmoteca de Catalunya ha decidit posar a l’abast de cineclubs i entitats sense ànim de lucre 4 films fonamentals per acostar-nos al fenomen de la Nova cançó, del que va significar fa 50 anys i del que ara pot representar per a les noves generacions.