22 de juny 2007

Club de Lectura. Dia 28 de setembre de 2007 a les 19.30 hores

Destins,de Joan Cid i Mulet
Polític, escriptor i intel•lectual, Joan Cid i Mulet (Jesús 1907 – Ciutat de Mèxic 1982) va ser una persona compromesa amb l’ensenyament i la cultura. Conrea, novel•la, narrativa infantil, teatre, poesia, assaig, historiografia literària i esportiva, etc., i participa en premsa d’àmbit catalanista. Després de la Guerra Civil s’exilia a Perpinyà i a partir de 1942 a Mèxic, on és directiu de l’Orfeó Català. Publica tres novel•les els anys 40 i un assaig literari, però la fama li arribà el 1954 amb México en un himno, en motiu del centenari de l’himne mexicà. Després es convertí en el cronista del futbol mexicà editant en vuit volums El libro de oro del fútbol mexicano, pel qual rep la Medalla al mèrit esportiu el 1962. També a Mèxic va ser l’animador del pavelló català a les Fires del llibre de 1944 i 1946.

Més informació: www.cidimulet.org

Benissanet,d’Artur Bladé i Desumvila
(Benissanet 1907 – Barcelona 1995) va ser funcionari de la Generalitat, militant d’ERC, i literat “tot terreny”. S’inicia en el periodisme col•laborant en revistes comarcals: “El Llamp” (Gandesa), “Tivissa”, “La Riuada” i “L’Ideal de
l’Ebre”(Móra d’Ebre). Quant a narrativa, s’especialitza en tres temàtiques: la seva població natal, l’estudi biogràfic i l’anàlisi històrica. Després de la Guerra Civil pateix l’exili durant més de dues dècades, i no torna a Catalunya fins al 1961. Primer roman a França i estudia a la Universitat de Montpeller. Després emprèn el camí cap a Mèxic, on col•labora en revistes com: “La Nostra Revista”, “Pont Blau” i “Xaloc”, que el reafirmen com un dels millors literats que ha tingut mai les Terres de l’Ebre.

Més informació: www.riberaebre.org/arturblade