15 de maig 2011

Representació de l'obra de teatre del grup de joves ART TOTALRepresentació de l'obra de teatre del grup Art total, un espectacle original en el qual els joves s'expressen en una forma creativa i també critica. 
L'obra està dirigida pel voluntari italià Dedo
Dissabte 14 de maig a les 18h al Centre Cívic de Ferreries


Van a acabar els dos primers mesos de "Art total", on els joves de Tortosa s'han demostrat participatius amb entusiasm a través de l'art.VII Certamen Nacional Infantil i Juvenil de lectura en veu alta 2010-2011 que organitza la Fundació Enciclopèdia Catalana i col·labora la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa.


Dimecres 11 de maig selecció de les millors o dels millors alumnes a l'Auditori Felip Pedrell, entre tots els centres de Tortosa.

Els instituts i escoles que van concursar a la categoria Corsaris van ser el Col·legi Sagrada Família de Tortosa, l'Institut Mare de Déu de la Candelera de l'Ametlla de Mar, l'Institut de Roquetes i Institut de Tortosa, i en la categoria de Tropa de Corsaris, el Col·legi Sagrada Família, l'Institut de Roquetes i l'Institut de Tortosa.

Les semifinals, que tindran lloc a Tarragona durant la segona quinzena de maig, seran sense públic i només comptaran amb la presència dels lectors i lectores finalistes, un acompanyant i el jurat.

Els guanyadors i guanyadores de cada semifinal accediran a la final de Catalunya que tindrà lloc a Barcelona la primera quinzena de juny.

Exposició de fotografia: UNA VISIÓ DE GAMBIA de Quim Fàbregas a la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa

UNA VISIÓ DE GAMBIA és una proposta fotogràfica que ens acosta a l'experiència de l'amistat. Mostra les emocions de les persones que han participat com  receptors en el projecte hidroagrícola de Julanguel, Gàmbia. Un projecte iniciat pels seus  immigrats a Catalunya, i per les persones que, des  d'aquest país, han fet una opció personal o comunitària per facilitar la vida a aquells que anhelen un present i un futur més digne. Es tracta d'una  exposició que mostra les emocions d'homes i dones amb una manera diferent de sentir la vida, de viure-la, de compartir-la.

El treball artístic de Quim Fàbregas no pretén emmascarar la  realitat ... [+ informació]

conferència “Alimentació de l’adult, la dieta mediterrània“, dins del cicle de conferències “Alimentació al llarg de la vida”
A càrrec d’Alícia Aguilar Martínez, professora dels Estudis de Ciències de la Salut de la UOC
Dimecres 11 de maiga les19:30h a la sala polivalent de la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa.
Xerrades que tracten sobre una alimentació sana durant tot el cicle vital, en que es promouen hàbits dietètics i estil de vida per a mantindre i millorar la salut i la qualitat de vida.

La UOC, en col·laboració amb altres entitats, organitza el cicle de conferències “Alimentació al llarg de la vida”. Les xerrades tindran lloc els dies 11, 18 i 25 de maig i tractaran sobre diversos aspectes relacionats amb una alimentació sana al llarg del cicle vital. Amb aquest cicle de xerrades es pretén repassar les necessitats nutritives de les diferents etapes d’una persona i animar a adoptar uns hàbits dietètics i un estil de vida que promoguin el manteniment de la salut i millorin la qualitat de vida.