3 de febr. 2015

Visita de l'Escola CPEE Sant Jordi - Pla d’iniciació professional d'auxiliar de cuina


Aquest matí ens ha visitat l'Escola CPEE Sant Jordi - Pla d’iniciació professional d'auxiliar de cuina - 13 alumnes. Hem llegit revistes de cuina i un 'màster chef' ràpid de biblioteca!. A càrrec de M.Carmen Balagué, bibliotecària.

Inauguració de l'Exposició 'El nostre món en guerra'







Exposició fotogràfica i cicle de conferències sobre experiències de vida en conflictes armats.
Aquest 2 de febrer, s'ha inaugurat, a la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, l'exposició fotogràfica "El nostre món en guerra". En aquesta ocasió i, fins al pròxim dia 28, es duran a terme una sèrie de conferències que pretenen donar veu a unes imatges, que parlen per si soles, realitzades per prestigiosos fotògrafs de l'Agència VII.
Les fotografies que configuren la mostra pretenen posar cara a aquelles persones que dia a dia conviuen en un entorn de guerra: por, dolor... Però, també esperança són algunes de les emocions que el visitant podrà captar a través de les instantànies. Les fotografies tenen per objectiu apropar realitats com: desplaçaments, separacions de familiars o dificultats econòmiques que viuen les persones  i, en les que Creu Roja hi és present per intentar ajudar.

L’exposició fotogràfica cedida pel Gabinet de Drets Humans i Centre de Dret Internacional Humanitari (DIH) de la Creu Roja, retrata les realitats d’Afganistan, Colòmbia, la República Democràtica del Congo, Filipines, Geòrgia, Líban, Libèria o Haití.


n l'acte d'inauguració han estat presents responsables de Creu Roja Tortosa. Així, com diversos representants de l'Ajuntament i altres organismes vinculats. Dels parlaments, paga la pena destacar:

Ferran Bel, alcalde de Tortosa, "En un món globalitzat com l'actual és molt important la tasca divulgativa que es du a terme per mitjà d'aquestes accions (exposició i conferències) perquè les guerres cada cop queden més a prop de casa... Els països desenvolupats no poden girar l'esquena al conflicte armat, han d'ajudar a conscienciar".

Josep Anguera, president de Creu Roja Tortosa, "Creu Roja està present en tots aquells indrets en els quals hi ha una guerra i, al costat de la gent que pateix. No només treballem a escala local per ajudar, la tasca engloba tot el món. I és molt important que les persones coneguem les diferents realitats que existeixen per conscienciar-nos i solidaritzar-nos”.

Jordi Bonilla, vicepresident de Creu Roja Tortosa i artífex de l’exposició, “Si respectéssim els Drets Humans no faria falta ni Creu Roja ni la resta d’ONG que existeixen”.