14 d’oct. 2014

Comença la 7a 'Mòstra de Cinèma Occitan' a la biblioteca de Tortosa


Comença la 7a 'Mòstra de Cinèma Occitan', a la sala polivalent de la Biblioteca de Tortosa. Amb el passi de dos curts: 'Le bolanger de Sant Prict' i Devocions a Sent Eutròpi'.
Aquesta mostra ofereix una visió panoràmica de la llengua i la cultura occitanes a través de creacions audiovisuals i contribueix a bastir una xarxa d’exhibició pública, a Catalunya i a Occitània, amb la col·laboració d’institucions i empreses catalanes i occitanes. La Mòstra de Cinèma Occitan 2014 l’organitza la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

PROGRAMACIÓ:

- Le bolanger de Sant Prict. 18’
- Devocions a Sent Eutròpi. 19’
Dimarts 14 d’octubre a les 18 hores a la sala polivalent de la biblioteca
- L’ultimo anno. 50’
Dimarts 21 d’octubre a les 18 hores a la sala polivalent de la biblioteca
- La caça a l’espèra. 15’
- Aran ath limit. 28’
Dimarts 28 d’octubre a les 18 hores a la sala polivalent de la biblioteca

Exposició "La lluita per l’oportunitat de viure". a la biblioteca de Tortosa

L’exposició "La lluita per l’oportunitat de viure. Les dones durant la segona República, la guerra, el franquisme i la construcció de la democràcia", organitzada conjuntament per l’Institut Català de les Dones i el Memorial Democràtic, reconstrueix alguns episodis de la vida de les dones des del 1931 fins al 1978. Els plafons permeten conèixer aquest període de la història a través de la perspectiva de les dones i visualitza les seves experiències i aportacions.
L'exposició fa un recorregut per les quatre etapes més destacades d’aquell període: "La segona República: Una oportunitat", "Quan la vida perd valor. La guerra civil", "Quan viure és sobreviure. Franquisme" i "Construint la democràcia".
Fins al 27 d'octubre es troba als dos passadissos de la biblioteca de Tortosa.
Més informació sobre l'exposició aquí .