20 de jul. 2013

La Biblioteca Marcel·lí Domingo (BMD) de Tortosa va inaugurar dijous l’exposició #dretscompartits, organitzada per la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.


Aquesta exposició es basa sobre els drets dels ciutadans a la Unió Europea i que té com a objectiu apropar la UE i el seu projecte a la ciutadania. Aquest dimecres es va fer l’acte inaugural, que va estar presidit pel director de la Representació, Ferran Tarradellas, i per l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel.
Finalitzat l’acte, va tenir lloc el debat  ”Diàleg amb la ciutadania sobre el futur d’Europa”, que va comptar amb la presència de l’ex-alt funcionari de la Comissió Europea i tortosí Josep Ramon Borrell, que va aportar el seu punt de vista sobre la construcció europea. Més de trenta persones van participar en el debat, que va tocar diferents aspectes com el paper de la UE en la crisi, la transparència a les institucions europees o el futur de la UE. Altres aspectes que van sorgir en el debat van fer referència a la lluita per establir un cabal mínim suficient al tram final de l’Ebre i el paper de la UE respecte el dret a decidir i la celebració d’una consulta.
L’exposició itinerant sobre la UE està instal·lada al hall de la Biblioteca i pot visitar-se fins al proper 31 de juliol.

Taula rodona i debat: ‘Diàleg amb els ciutadans sobre el futur de la UE


Taula rodona i debat: ‘Diàleg amb els ciutadans sobre el futur de la UE’, que va comptar amb la participació de Josep Ramón Borrell, antic funcionari de la Comissió Europea, Ferran Tarradelles Espuny, jefe de la Oficina Europea en Barcelona, i Ferran Bel, Alcalde de Tortosa, l'acte va ser moderat pel periodista Ximo Rambla. Dimecres 17 de juliol a la biblioteca de Tortosa.

Més conta contes al BIBLIOCAMPUS de la biblioteca de Tortosa

Conta conte "On és el lladre del sol?" adaptació del poema "On és el sol" de la Joana Raspall amb motiu de la celebració del seu 100è aniversari. A càrrec de Rosa Tomàs i Cinta Mascarell, el passat 18 de juliol al BIBLIOCAMPUS de la biblioteca de Tortosa.

Ruta literària Cristòfol Despuig a la Festa del Renaixement

El divendres 19 de juliol coincidint amb la Festa del Renaixement de Tortosa es va fer la ruta literària amb l'assistència de quasi quaranta persones a càrrec de la Xell Aixarch.

7è Aniversari de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa

La biblioteca Marcel.lí Domingo compleix el 20 de juliol els seus set anys. Per aquest motiu, els nois i noies de la Fundació Mercè Pla van realitzar una obra de teatre ahir divendres a la biblioteca, i van voler felicitar-nos així de divertits. “Tot i els temps de crisi, no volíem deixar que passés per alt una data tan significativa”.