30 de nov. 2011

Presentació de la Ruta Literària Despuig a càrrec de Miquel Àngel Arasa als directors de centres educatius, i que aviat engegarà la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa


El dia 29 de novembre de 2011 s'ha fet la presentació  del Mapa Literari Català i d'Espais Escrits en una reunió de directors de centres educatius de primària de les Terres de l'Ebre que s'ha portat a terme en el Campus de les Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili, a Tortosa. La reunió estava presidida pel director del Serveis Territorials d'Ensenyament, senyor Antoni Martí.

En la presentació s'ha explicat què és Espais Escrits i el Mapa Literari Català i s'ha presentat les possiblitats del web com a recurs didàctic per a l'ensenyamet de la literatura i de la llengua. De forma més concreta, s'ha mostrat el web i el treball realitzat per ubicar-hi Cristòfol Despuig, autor de Los col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa i s'ha explicat el treball que està realitzant la Biblioteca Marcel·lí Domingo per tal de posar en marxa un dossier educatiu. D'altra banda, s'ha anunciat que és molt probable que Despuig i la seua obra, juntament amb la ruta literària de Despuig per la ciutat de Tortosa, siguin el tema del programa de col·laboració d'enguany entre l'Ajuntament de Tortosa i el Departament d'Ensenyament anomenat Descobreix la teua ciutat, que tracta de fer conèixer la ciutat als escolars de diverses edats proposant-los rutes guiades i activitats pel casc urbà.

L'objetiu de la biblioteca Marcel·í Domingo  és donar a conèixer el llegat de l’autor Crisòfol Despuig posant en relació literatura, història i territori. A més de conèixer els aspectes biogràfics i llegir fragments de l’obra de l’autor, es convida al visitant a contemplar el paisatge i acostar-se a la vida de l’autor, revivint els espais on va viure o que van inspirar la seva obra.

[mapa literària català]

Programa de la segona sessió del XXXI Curs de formació en ciències de la salut 2011-2012 : El paper de les institucions culturals en la promoció de la salut.La Biblioteca Marcel.lí Domingo, de Tortosa