16 de nov. 2007

ASHA MIRÓ presenta el seu últim llibre "Rastres de sàndal"


Dijous 15 de novembre a les 18,30h va tenir lloc a la sala polivalent de la biblioteca la xerrada d'Asha Miró sobre el seu últim llibre Rastres de sàndal (Columna/Planeta), el seu rebuig al "boom de l'adopció de nens". Una adopció "frívola i poc ortodoxa" que està de moda últimament i en què la societat "s'oblida dels nens", va afirmar. Uns nens que es converteixen en protagonistes de la seva primera novel.la a quatre mans amb la col·laboració de Anna Soler-Pont.

Després de l'èxit del seu llibre autobiogràfic La filla del Ganges, que ha estat traduït a 12 idiomes, Asha Miró s'ha unit amb l'agent literària i comissària de la Fira de Frankfurt, Anna Soler-Pont, per narrar la història de tres nens sense futur que troben el seu destí gràcies a la solidaritat. "Són històries dures però en què, amb coratge, els personatges aconsegueixen canviar el seu destí", va explicar Miró. Barcelona, Bombai i Addis Abeba són alguns dels escenaris d'una novel.la que uneix tres continents retratant persones que tenen els mateixos sentiments i inquietuds encara que visquin en països diferents.
Narrada des del punt de vista dels nens protagonistes, el llibre denuncia "en positiu" problemes com l'explotació infantil o l'estada a Cuba de 10.000 nens orfes etíops durant 10 anys a causa de la guerra de Somàlia. "He plorat molt escrivint-lo", van confessar la autora, són històries molt dramàtiques.
Solomon, Muna i Sita són els protagonistes d'una novel.la en què "pràcticament tots els personatges es basen en algú real; vam haver de canviar els noms perquè havíem novel.lat massa les seves vides", va explicar Miró.