11 d’oct. 2012

ELS CONTA CONTES A LA BIBLIOTECA: PORTES OBERTES A L’AFECTIVITAT




Xiquets i xiquetes del col·legi La Mercè de P5 dijous 11 d'octubre a les 11,30h.

La biblioteca vol oferir a l’alumnat de les escoles de Tortosa sessions de contes de curta durada als matins  a la sala infantil a càrrec de les nostres voluntàries i del personal de la biblioteca.

A través del conte volem establir en l’àmbit escolar, vincles afectius i comunicatius que ens permetran aconseguir interaccions enriquidores entre xiquets-adults-grup…

Dins d’un context literari i lúdic podem treballar la identificació (o no) amb els personatges; la consciència ecològica; valors com el respecte a les diferències, l’amistat, l’enveja…

El conte és una d’aquestes oportunitats per afavorir situacions que potencien l’afectivitat acompanyada de la comunicació.

Es per aquest motiu que encoratgem a les escoles del nostre municipi a cercar estratègies que faciliten l’ús de la llengua i l’aprenentatge de forma significativa i molt propera.

4a Celebració Dia Mundial dels/les Docents


El Dia Mundial dels Docents es celebra anualment per la UNESCO el 5 d'octubre des de l'any 1994. És l'ocasió de retre homenatge als i a les docents i al paper essencial que desenvolupen per a una educació de qualitat en tots els nivells.

Presentació argumentari de la “Plataforma per una educació pública de qualitat” a càrrec de M. Jesús Sales professora I.E.S. de l'Ebre

Xerrada “El fil en el laberint: l'educació que custodia els béns comuns”. A càrrec de Josepa Vilurbina Membre de l’Associació amigues i amics de la UNESCO de Tortosa, escriptora, professora i Inspectora d’Educació, recent jubilada .

Organitza: Amics i amigues Unesco Tortosa, Plataforma per l'Educació pública, Moviment Renovació Pedagògica de les Terres de l'Ebre i Biblioteca Tortosa.

Dimecres 10 d'octubre a les 18h a la sala polivalent de la biblioteca de Tortosa


Xerrada: Coneix i experimenta el Reiki. A càrrec de Carolina Gilabert


      A càrrec de Carolina Gilabert (professora  de Reiki). Organitza Biblioteca    
       Dimecres 10 d’octubre a les 19 h sala polivalent de la biblioteca