27 de nov. 2008

Kamishibai a càrrec de Sira Andreu Rahola


Dimecres 26 de novembre va tenir lloc a la sala infantil de la biblioteca Marcel·lí Domingo l'activitat Hora del conte: "Kamishibai" a càrrec de Sira Andreu Rahola

El Kamishibai és un teatrí que varen inventar els venedors ambulants de caramels, del Japó, per poder atraure els nens quan arribaven a un nou poble, amb aquest teatrí explicà tres contes: "Per què hi ha tantes pedres al fons dels rius" (provinent d'Àfrica), "Hans i la princesa" (provinent de Noruega) i "El gat Sol" (provinent del Vietnam).Sira Andreu Rahola De formació eclèctica neix com a actriu. Actualment, porta l’espectacle de contes Kamishibai a les biblioteques d’arreu de Catalunya.


El teatre és l’art de la vida, diu la Sira perquè ens permet crear-la i ens ajuda a comprendre-la. Com a creadora, ha investigat moltes vies i formes d’expressió, des de l’art dramàtic al clown, des de la dansa a la manipulació de marionetes o l’esgrima escènica; Per aconseguir trobar un llenguatge propi que hem permeti expressar el meu art.

En aquests moments segueix investigant amb projectes propis, i paral.lelament, porta l’espectacle de contacontes Kamishibai, de l’editorial Liber, a les bibilioteques catalanes, perque cada experiència ens porta a noves descobertes.

CONCERT A LA BIBLIOTECA MARCEL·LÍ DOMINGO

Organitza Campus Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili.


Dimarts 25 de novembre a la planta baixa de la biblioteca va tenir lloc l'actuació del
COR JOVE FLUMINE amb la directora Mar Lombarte.


Club de lectura.”Frankenstein” de Mary Shelley.


Dilluns 24 de novembre 19,30h a la sala polivalent de la biblioteca.

Xerrada sobre recolzament al procés d’elaboració del dol


Dissabte 22 de novembre a les 10,30h a la sala polivalent de la biblioteca va tenir lloc la Xerrada “sobre recolzament al procés d’elaboració del dol” a càrrec de Miquel Mora.

A continuació va tenir lloc la presentació del llibre “De oruga a mariposa” d’Anji Carmelo. Editorial: Tarannà Edicions i Distribucions, S.L. : 2008.

L'autora l'Anji Carmelo ens explica una visió més complerta del dol. Parla de la trajectòria des de els primers moments del dol que fan que siguin gairebé insuportables , fins el final, marcat per el repte de atrevir-se a ser feliç.“ compta amb el testimoni de moltes persones que han contestat al repte, transformant la seva vida, i junt amb el seu testimoni podem seguir recolzant e inspirant a fer bé el procés de dol, plorar el que faci falta, expressar per a ser comprés i finalment, deixar la crisàlide convertits en papallona per emprendre


Organitzà l'activitat Acompanya Ca n’Eva Fundació. Col·labora Biblioteca MD