19 de febr. 2008

21 de febrer: Dia Internacional de la Llengua Materna


Inaguració de l’acte a càrrec de la Sra. Rosa Cid, Regidora d'Ensenyament de Tortosa, i de la Sra. Vilaurbina, Inspectora dels Serveis Territorials d’Educació de Tortosa.


• Presentació de la Segona Gimcana de les
Llengües
• Presentació del Dia Internacional de la
Llengua Materna
• Recital de poemes de Zoraida Burgos en
diferents llengües: català, eusquera, moldau,
amazig i quetchua.
• Actuació del grup de percussió Amazig
• Te i Pastes







Presentació de “Catalunya: guia d’arquitectura moderna: 1880-2007″


El dia 21 de febrer de 2008 a les 18h a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa tindrà lloc la presentació del llibre Catalunya: guia d’arquitectura moderna: 1880-2007, de Maurici Pla amb fotografies de José Hevia, i editat pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya en català, castellà i anglès. La presentació anirà a càrrec de Sabela Reverter, la Vocal de Cultura de la Demarcació de l’Ebre del COAC, i de qui escriu aquestes línies. A més, òbviament, comptarem amb l’assistència de l’autor, en Maurici Pla, i la Laura Badell, col·laboradora en la monografia.

"Guia d'arquitectura moderna a Catalunya, 1880-2007"

La biblioteca estarà present en un estand a la Fira Literària de Jesús de 2008

Divendres 22 de febrer . LES ESCOLES A LA FIRA.
Durant tot el matí visita dels alumnes dels IES de l’Ebre, IES Joaquim Bau, IES Sagrada Família, IES de Roquetes i CEE Sant Jordi als estands de la Fira literària.Es realitzaran uns tallers a càrrec de la antropòloga Pepa Nogués Directora del CEITTE.
10:30h Realització en directe del programa de ràdio “Lletres Ebrenques “ d’Antena Caro en una edició especial II Fira literària Joan Cid i Mulet.Sala de plens Jordi Brull i Martínez.
12:00h I CONCURS DE TREBALLS DE RECERCA EN L’ÀMBIT LITERARI I DE L’EXILI.Presentació dels treballs i entrega dels premis. Plaça Pati de la Immaculada.
15:00h –17:00h Visita dels alumnes del Ceip Daniel Mangrané a la Fira.

*15:30h Conta –contes a la Plaça del Pati de la Immaculada a càrrec de MaribelAlqueza ,de la Biblioteca Marcel.lí Domingo de Tortosa. Plaça Pati de la Immaculada.
*16:00 h Presentació llibre infantil Cinta Arasa:On és el sol,cucafera?d’Aeditors.
Plaça Pati de la Immaculada.

19:00h Conferència Conferència :Valencians a Tortosa: cultura i escriptura en el primer terç del segle xx
càrrec d’Óscar Pérez Silvestre ,tècnic de normalització lingüística de l’Ajuntament de Sagunt.
Sala de plens Jordi Brull i Martínez.
En acabar presentació de la programació prevista per aquest 2008 dins del Club de lectura de la Biblioteca Marcel.lí Domingo de Tortosa a càrrec del seu coordinador Jesús Mª Tibau.

Dissabte 23 de febrer. JORNADA DE L’EXILI.
11:00h Acte inauguració de la II Fira literària a càrrec de l’escriptor Joan Pinyol de les Capellades (Anoia) autor de la novel.les com Stoikov i Sofia i del recull Micromèxics. L’acte serà amenitzat pels Grallers de Jesús.
Plaça Pati de la Immaculada.

12:00h Presentació del programa previst per commemorar el centenari del naixement de l’escriptor miravetí Roc Llop. Parlaments a càrrec de David Serrano ,professor de la UOC i especialista en literatura dels camps de concentració nazis i Josep Mª Sàez, regidor de cultura de Miravet.
Plaça Pati de la Immaculada.

Diumenge 24 de febrer.LA RENAIXENÇA LITERÀRIA.
11:00h .Macropresentació de llibres: Albert Guiu, De la mà de la meva filla, Jesús Mª Tibau El vertigen del trapezista, Francesca Aliern, El pont de la solitud, Vicent Pellicer ,Guia del Massís del Port, Emigdi Subirats Joan Cid i Mulet ,testimoni catalanista d’una ciutat i d’un temps, Emili Bonet ,Per un futur sense llàgrimes.
Plaça Pati de la Immaculada. Lectura de textos a càrrec dels mateixos autors.