20 de nov. 2007

Xerrada: Amor al segon intent

Dijous 13 de desembre a les 20h a la sala polivalent de la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa.


Antoni Bolinches:Barcelona, 1947) és psicòleg clínic, sexòleg i màster en sexualitat humana. És fundador i director de l'Institut Psicològic Antoni Bolinches, on exerceix com a terapeuta en l'àmbit de la psicoteràpia individual, la teràpia de parella i la teràpia sexual. És membre de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears i de la Federación Española de Sociedades de Sexología.

Un llibre per aprendre a estimar millor i donar una nova oportunitat a l'amor.

Amor al segon intent s'adreça a les parelles que es volen donar una segona oportunitat, a les que dubten si val la pena tornar-ho a intentar i a les persones que s'han quedat soles però estan decidides a tenir més èxit amb la següent relació. En aquest llibre hi trobareu una guia per a prevenir els conflictes, un nou sistema per identificar-ne les causes, i les claus per resoldre'ls aprofitant l'experiència per aconseguir una relació més estable. Amor al segon intent demostra que un entrebanc sentimental, més enllà d'una experiència dolorosa, pot ser un mitjà per madurar i per aconseguir una convivència en harmonia.

LA BIBLIOTECA “MARCEL•LÍ DOMINGO” US PROPOSA PER A AQUEST NADAL… UN CONCURS DE CARTES ALS REIS MAGS

“El meu desig per al 2008 és...”Es tracta d’escriure una carta als Reis diferent a les cartes convencionals.

La biblioteca “Marcel•lí Domingo” convida a tots els nens i nenes de 4 a 12 anys a participar en aquest concurs. És una iniciativa que pretén fomentar els hàbits d’escriptura i lectura entre els més petits. El tema proposa als participants demanar un desig, com a regal, a la carta dels Reis Mags.

Envia’ns o porta’ns la teva carta i participa en el nostre concurs. Pots guanyar interessants premis.

Les cartes es poden enviar a partir del 17 de desembre de 2007 fins al 3 de gener de 2008. El dia 7 de gener, es publicaran en el bloc de la Biblioteca: www.bibliotecamarcellidomingo.blogspot.com les tres cartes guanyadores del concurs.

El 28 de desembre a les 18 h. comptarem amb la presència d’un patge de SS.MM. els Reis Mags que vindrà a recollir, personalment, totes les cartes dels nens que ho desitgen. A tots els assistents se’ls obsequiarà amb uns caramels. Hi haurà també una sorpresa musical.

El concurs de cartes als Reis Mags és una activitat de la biblioteca per incentivar els valors humans i aconseguir un món millor per als nens.

Bases del concurs:

-EXTENSIÓ I LLENGUA: L’ idioma emprat per fer la carta serà el català i tindrà una extensió màxima de 600 caràcters amb espais (unes 10 línies). No s’estableix extensió mínima. Caldrà escriure el text en un paper tamany foli. S’acceptaran les cartes escrites a mà (mètode que solen usar en preferència els nens més petits)

-TEMA: El contingut de la carta als Reis Mags serà de temàtica molt variada. Peticions i desitjos que els nens vulguin fer sobre qualsevol tema. Temes habituals, com per exemple: desitjos de canvis en el món, en la societat, en la pròpia ciutat, en el barri, en l’escola, etc....També desitjos en el món més personal: desitjos de canvi en referència als pares, germans, familiars, amics i un mateix; o bé en referència als animals domèstics...

-IDENTITAT:
La carta haurà de ser obra del propi nen, i inclourà al final les dades del nen (nom, edat, adreça i telèfon de contacte). Solament s’acceptarà una carta per persona.

-CATEGORIES:
S’estableixen tres categories d’edat entre els participants.
.Categoria A (de 4 a 6 anys)
.Categoria B (de 7 a 9 anys)
.Categoria C (de 10 a 12 anys)

-JURAT: El jurat valorarà principalment la qualitat, originalitat i espontaneïtat dels textos, així com els valors positius que es manifesten. El jurat estarà format pel personal de la biblioteca

-RECEPCIÓ DE LES CARTES: Es demana als concursants que, si volen, porten les seves cartes, personalment, el dia 28 de desembre a les 18 h. al patge reial que vindrà a recollir-les a la biblioteca. Si es vol es poden enviar per correu a la següent adreça:
Biblioteca “Marcel•lí Domingo”
Carrer de la Mercè, 6
43500 TORTOSA
O bé per e-mail:
bmd@tortosa.cat

-TERMINIS: Amb la finalitat de que el jurat pugui valorar les cartes abans de Reis, entraran al concurs les cartes rebudes personalment o bé per correu convencional o per e-mail fins a les 23.59 hores del dia 3 de gener de 2008.

La biblioteca exposarà les cartes guanyadores juntament amb una selecció de les millors cartes rebudes (segons criteri del jurat) a la sala Polivalent de la Biblioteca.