28 de set. 2015

Xerrada Informativa 'L'estimulació cognitiva' en xiquets, adolescents, adults i gent gran. A càrrec de Laura Ortega Forner (psicopedagoga).


Dilluns 28 de setembre a les 19,30h

Tret de sortida a la quarta temporada de la BEBETECA

Divendres 25 de setembre a les 18h

Presentació del llibre 'Estudis medievals en homenatge al professor Curt Wittlin'






Divendres 25 de setembre, a les 19h, a  la biblioteca de Tortosa.
Amb la presència d'Emili Casanova, professor de la Universitat de València, August Bover, professor de la Universitat de Barcelona, Enric Benavent, Bisbe de Tortosa i Dolors Queralt , Regidora de Cultura
S’ha especialitzat en l’edició de traduccions medievals a Europa de texts de Ciceró, Sant Agustí, Joan de Gal·les i altres. Ha treballat també sobre Ramon Llull i sobre la història de les biblioteques medievals catalanes. No obstant, l’autor català medieval al qual s’hi ha dedicat més és Francesc Eiximenis. La majoria de les edicions modernes de les obres de Francesc Eiximenis es deuen totalment o parcial a Curt Wittlin. Així mateix, Wittlin ha dedicat nombrosos estudis i articles a Francesc Eiximenis.
El 1997 ingressà a l’Institut d’Estudis Catalans i del 1990 al 1993 fou president de la Societat Catalana de Nord-Amèrica. El 2000 va rebre la Creu de Sant Jordi.