4 de jul. 2008

NOVA EXPOSICIÓ A LA BIBLIOTECA DE "MANS UNIDES"




Nova exposició de “Mans Unides” a la biblioteca Marcel·lí Domingo
VUIT PROPOSTES PER FER UN ALTRE MÓN

El 8 de setembre de 2000 es reunia a Nova York la Cimera del Mil·leni de Nacions Unides. 189 caps d’estat i de govern transmetien un missatge clar i contundent: l’eradicació de la pobresa mundial havia de ser una prioritat per a totes les nacions.
Amb aquest esperit es va signar la Declaració del Mil·leni alhora que es fixaven 8 objectius amb el compromís ferm de dur-los a terme:
1. Eradicar la pobresa extrema i la fam
2.Assolir l’educació primària universal
3.Promoure la igualtat entre els gèneres i l’autonomia de la dona
4.Reduir la mortalitat infantil
5.Millorar la salut materna
6..Combatre la SIDA, la malària i altres malalties
7. Garantir la sostenibilitat del medi ambient
8.Fomentar una associació mundial per al desenvolupament
Kofi Annan, aleshores Secretari General de Nacions Unides, endegava el 2002 la Campanya del Mil·leni sota el lema “Sense excuses fins el 2015”.
Els governs han de complir, certament, amb la responsabilitat política que els pertoca però sense la implicació social no es podran aconseguir.
És imprescindible, doncs, la sensibilització i l’acció per part de les societats benestants que no podem tancar els ulls ni girar l’esquena a milions de persones que pateixen fam, pobresa extrema, malaltia, analfabetisme, violència, discriminació.
Mans Unides treballa des de fa gairebé 50 anys recolzant projectes de promoció als països del Sud i portant a terme nombroses activitats adreçades a l’educació per al desenvolupament. En els darrers anys s’ha afegit de manera encara més explícita als Objectius del Mil·leni, fent coincidir el lema anual de les seves campanyes amb un d’aquests 8 Objectius.
Mans Unides treballa a través dels més de 800 projectes de desenvolupament que cada any s’aproven a Àfrica, Amèrica Llatina, Àsia i Oceania.
La Delegació de Tortosa també aporta el seu gra de sorra i , com cada campanya, assumeix diferents projectes. Enguany consisteixen en la construcció d’una escola rural a Angola i l’ampliació d’aules a Tanzània, Malí i Índia
Aquesta exposició va adreçada a tots els ciutadans i ciutadanes per tal que coneguin la realitat del Sud i, al mateix temps, que comparteixin amb Mans Unides l’esperança que un altre món és possible, si tots hi col·laborem.
Inauguració: Dilluns 7 de juliol a les 19h Horaris:Dilluns de 15 a 21h i Dimarts, dimecres, Dijous i Divendres de 9 a 15h