18 de set. 2010

Curs d'Iniciació a Internet a la biblioteca Marcel·lí Domingo

El dijous 16 de setembre vacomençar el curs d'Iniciació a Internet a càrrec de la professora Alba Rollan
El curs va dirigit a persones que no han accedit mai a la WWW(Word wide Web).
L'objectiu és que els alumnes arribin a cercar informació dins la xarxa, conèixer el concepte de correu web i crear la seva pròpia adreça electrònica per veure el seu funcionament i contiuar fent-la servir.

Aquest curs es farà els dimarts i dijous d'11 a12h fins al 14 d'octubre

PROGRAMA DEL CURS BÀSIC D’INICIACIÓ A INTERNET

• Sessió 1 (16 de setembre):

En aquesta primera sessió l’objectiu serà mostrar als alumnes les parts bàsiques d’un ordinador: Teclat, pantalla i ratolí i practicaran el seu funcionament. També aprendran a obrir i tancar una sessió de Windows i el concepte bàsic del Office, el processador de text.

• Sessió 2 (21 de setembre):
Continuarem amb la pràctica del processador de text: menús i barres d’eines. Redactar un text i desar-lo en una carpeta i després modificar i eliminar l’arxiu.
Aprendran eines de Formatació de text: tipografia, negretes, cursiva, cos, paràgrafs...

Sessió 3 (23 de setembre):
Els alumnes hauran de redactar un text amb les eines apreses en l’anterior sessió i treballaran també la inserció i d’imatges, vista prèvia i impressió dels documents.

• Sessió 4 (28 de setembre):
Primera sessió d’accés a Internet, els alumnes aprendran a entrar a la xarxa i a fer servir els elements com la barra de cerca de pàgines web. Aprendran el llenguatge propi de la xarxa, buscaran pàgines web que siguin del seu interès i com treballar dintre d’aquestes.

• Sessió 5 (30 de setembre):
Segona sessió de Internet, els usuaris continuaran amb la pràctica de cerca d’informació a la xarxa, consultar el temps, horaris de trens, buscar ofertes de viatges, fer compres, llegir la premsa del dia, buscar cursos i feines...

• Sessió 6 (5 d'octubre):
Les últimes sessions del curs es basaran en crear un correu electrònic gratuït de Gmail a través del Google. En aquesta primera part es treballaran els passos per crear un compte de correu electrònic (usuari, contrasenya...), els conceptes bàsics de tenir un correu electrònic.

Sessió 7 (5 d'octubre):
En la segona part de la pràctica del correu electrònic es realitzaran les operacions bàsiques de : redactar un correu ( destinatari, assumpte...), respondre, respondre a tots, reenviar...

• Sessió 8 (5 d'octubre):
En aquesta sessió s’utilitzaran els diversos serveis de Gmail, crear i organitzar agenda, safata d’entrada, de sortida, eliminats...

• Sessió 9 (5 d'octubre):
En la última sessió del curs realitzarem un repàs de tot allò que s’ha aprés en el curs i es respondran els possibles dubtes dels usuaris i se’ls donaran recomanacions que a partir d’ara ja navegaran per la xarxa ells sols.

WELCOME PARTY! Festa de benvinguda als tres voluntaris internacionals a la biblioteca Marcel·lí Domingo

Obre't'ebre és una associació juvenil sense ànim de lucre, creada a través d'un projecte de Capital Futur (Programa Joventut Europea 2000-2006) a començaments del 2005.
Amb aquest projecte de voluntariat europeu d' acollida han arribat a la nostra població tres voluntaris procedents de Polònia, Itàlia i França que romandran amb nosaltres durant un any.

Cecile responsable del projecte presentant els tres nouvinguts als assistents

Cadascun dels voluntaris va fer la seva presentació i ens va explicar la procedència, aficions...
 Aquí veiem la presentació de la noia francesa de la localitat de Grenoble.

Voluntari italià de Torino, fent la seva presentació i explicant-nos les seves aficions
en el món del teatre i cinema.

Ann la voluntària de Polònia (Varsòvia) que treballarà a la Biblioteca Marcel·lí Domingo, presentant un power-point de la seva ciutat i la seva gent.

El Regidor de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa, el Sr. Joan Caballol, donant la benvinguda a els tres voluntaris. També el Regidor de Joventut, el Sr.Emili Lehman que es trobava a l'acte entre els assistents.

Els voluntaris europeus varen preparar uns àpats de cada país de procedència.
La veritat és que tots estaven molt bons!


Foto de record amb els voluntaris europeus, regidors, membres d'obre't'ebre, membres d'Atzavara, personal del Departament de Joventut, tutors dels voluntaris,
Mirco de Grainat  i la directora de la biblioteca Marcel·lí Domingo.

Fi de festa!!