23 de gen. 2011

SEQUÈNCIES D'UNA JORNADA A LA BIBLIOTECA DE TORTOSA


Lectura Fàcil, un centre d'interès de la biblioteca que cada cop té més adeptes

La biblioteca Marcel·lí Domingo disposa d'un centre de'interès de lectura fàcil , llibres adaptats a les necessitats de persones amb dificultats de comprensió  lectora o bé perquè són aprenents de la llengua catala. La gran demanda d'quests documents ens ha obligat a ampliar el nostre fons i estar al dia amb totes les novetats bibliografiques que s'editen.

Gràcies al Pla Pilot de Lectura Fàcil, a Tortosa s'han creat 13 clubs de Lectura Fàcil, cadascún en col·laboració entre la biblioteca i una entitat diferent:
- Adults Creu Roja
- Associació Atzavara-Arrels Per a dones immigrants
- Associació Gent Gran Ferreries
- Associació Provincial Pensionistes Caixa Tarragona
- Casal Popular Panxampla
- Centre de dia Pere Mata
- Centre de dia Residència Jesús
- Centre d'Educació Especial. Escola Verge de la Cinta.
- Centre Residencial Sant Miquel Arcàngel
- Centre Ocupacional i Servei d'Acolliment Residencial Edifici Icària
- Col·legi Sant Jordi Per a persones amb discapacitat
- Consorci per a la Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre. Nivells Elemental Bàsic 1 i Bàsic 2

Presentació del llibre 'Die Mauer ist offen', de Néstor Biosca Caballé A LA BIBLIOTECA MARCEL·LÍ DOMINGO





Presentació a càrrec de la Sra. Rosa Cid, Regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de Tortosa
Presentació del llibre 'Die Mauer ist offen', de Néstor Biosca Caballé  (Editorial Alhuia).

Data d'inici: Thu, 20/01/2011 - 19:30

SINOPSI
Esta novela, ambientada en la Europa que vio caer el Telón de Acero, narra la historia de un muchacho, en constante búsqueda personal, obligado, por circunstancias trágicas, a una huida eterna de su hogar. En su camino hacia occidente conocerá sus orígenes y acabará compartiendo viaje con un maestro de ajedrez y una bella enfermera. Los tres recorrerán toda la Europa del Este buscando su verdad y su destino. Una verdad y un destino que sólo se le mostrarán al protagonista al cabo de veinte años de haber vivido una intensa noche berlinesa.

Tornen els Tallers de Manualitats i Contes-Express: SOM UNS MANETES...

Les tardes de dilluns, dimecres i dijous a la biblioteca de 17,30 fins a 18,30h tindrem tallers de manualitats i contes express a càrrec d'Annie i Erika





Tornem a engegar aquesta setmana els tallers de manualitats “Som uns manetes...” que es repetiran al febrer i març. Així els d'aquesta setmana, a celebrar els dies 24, 26 i 27, estan dedicats a manualitats en paper. Tot i que són lliures es farà entrega d'un full per a signar els pares o tutors per a garantir l'autorització dels menors a aquestes activitats programades per la biblitoca. També es torna a L’Hora del Conte Express amb sessions  mès curtes de 10 minuts cadasqun.

Les sessions d’aquest cicle, que té per objectiu fomentar el gust i l’hàbit de la lectura entre els més petits, tindran lloc a la mateixa biblioteca a la sala infantil  i comptaran amb la participació d'Anni i Erikae .

Punt Jove a la biblioteca Marcel·lí Domingo