15 de des. 2010

LA BIBLIOTECA MARCEL·LÍ DOMINGO GUANYADORA DEL PREMI XIII EDICIÓ MARIA MOLINER

El Ministeri de Cultura, en col•laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i la Fundació Coca-Cola Juan Manuel Sáinz de Vicuña, ha concedit el premi Maria Moliner 2010 d'animació a la lectura, que enguany compleixen el seu XIII Edició, a la Biblioteca Marcel•lí Domingo de Tortosa amb el projecte: Sumem veus: lectura sense barreres, en la categoria de municipi d’entre 20.001 y 50.000 habitants


El concurs té per objectiu premiar aquelles biblioteques de municipis que portin a terme un projecte únic que inclogui les accions d'animació a la lectura, l'eficiència i tasca bibliotecària, la integració social en la seva comunitat, així com l'ús de les noves tecnologies.

Per determinar quins són els millors projectes, es valora l'eficiència en l'administració dels recursos de la biblioteca, l'esforç realitzat per aquesta en funció dels seus recursos disponibles, els projectes d'extensió bibliotecària, la col•laboració amb centres educatius i altres entitats amb els diferents agents culturals dels municipis, els projectes que fomentin la convivència intercultural, i el desenvolupament tecnològic.

Dels projectes presentats s'han seleccionat 414 guanyadors que rebran un lot bibliogràfic de 200 llibres i, d'entre ells, els tres premiats en les tres diferents categories que rebran, a més, un premi en metàl•lic de 12.000 euros cada un.

Quantia del premi

Millor projecte d'animació a la lectura a municipis de menys de 5.000 habitants: 12.000 €

Millor projecte d'animació a la lectura a municipis d'entre 5.001 i 20.000 habitants: 12.000 €

Millor projecte d'animació a la lectura a municipis d'entre 20.001 i 50.000 habitants: 12.000 € BIBLIOTECA MARCEL•LÍ DOMINGO


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Localidad: Tortosa (Tarragona)

Biblioteca: Biblioteca Pública Municipal Marcel·lí Domingo

Proyecto: “Sumem veus: lectura sense barreres

Premiados de la campaña de animación a la lectura María Moliner

Premio: Premio María Moliner 2010 en la modalidad de localidades de entre 20.001 y 50.000 habitantes

Su proyecto se basa en una iniciativa de integración y fomento de la lectura dirigido a personas con discapacidad intelectual, para lo cual han buscado la colaboración de diferentes entidades, monitores y voluntarios. Se trata, por tanto, de un programa de voluntariado que se propone acercar a las personas con discapacidad intelectual a la lectura y al mundo de los libros, contribuyendo a mejorar la integración de este colectivo en riesgo de exclusión.

Se centran en la realización de actividades de lectura fácil, de cuentacuentos o de lectura en voz alta durante todo el año, mediante sesiones de lectura colectiva, adaptando los textos y haciéndolos accesibles a todos, consiguiendo abrir las puertas de la biblioteca a un público hasta ahora discriminado por la sociedad, e incluso por la propia familia.

Está bien presentado y estructurado, destaca una buena planificación, descripción de las actividades, justificación, objetivos, recursos, metodología... Incluyen cronograma mensual, unas fichas completas por actividad, y también las fichas que utilizan para la evaluación del desarrollo y resultado de la actividad.

Plantea unos objetivos específicos, como son crear y consolidar hábitos de lectura, garantizar el acceso a la información a toda la población, reducir las diferencias culturales y educativas de la población y, sobre todo, concienciar a la población de las carencias y necesidades de este colectivo