13 de des. 2011

Cap xiquet sense conte. Campanya de recollida de contes a la biblioteca de Tortosa


L’Associació Sant Francesc Gil de Frederich de Tortosa col·laborarà amb la campanya Cap xiquet sense conte que la biblioteca de Tortosa ha engegat aquest Nadal, fent donació de 500 exemplars del conte “Un xiquet Tortosí”de l’autora M. Cinta Llasat, il·lustradora Cristina Bestraten, ed. Impremta Monllao, reedició 2011.

El dimecres 28 de desembre a les 18h, la biblioteca comptarà amb la Visita del Patge de SSMM els Reis d’Orient per fer l’entrega d’aquests exemplars a tots els xiquets i xiquetes que assisteixin a l’acte i també als premiats del concurs cartes al reis mags i postals de Nadal.


Amb l’esperit de fomentar l’hàbit de la lectura entre els  xiquets i xiquetes de famílies amb pocs recursos de la nostra ciutat, la biblioteca engega un projecte de recollida de contes per tal de promoure el gust per la lectura.

La cultura es el nucli basic d’on han sorgit les societats avançades i en constitueix un mitjà fonamental per al seu bon desenvolupament. Sense la cultura no és possible aconseguir una societat moderna, equilibrada i humanitzada, basada en el respecte de l’individu i la cultural de la pau.

Els contes i les llegendes tenen un paper fonamental en  la història i en la transmissió de valors bàsics i en el desenvolupament d’una societat.

Per tant, el nostre objectiu, es basa en el respecte, la recuperació i la difusió d’aquests valors.

Fem una crida a totes les famílies que tinguin llibres de contes amb bon estat per a que els porten a la biblioteca i nosaltres poder-los regalar el dia del reis als xiquets i xiquetes de famílies que no podran comprar-ne.

Teniu temps de portar-los fins al 3 de gener a la biblioteca!!

Recital de Poetes de l'Ebre a la biblioteca Marcel·lí Domingo de TortosaGran èxit del recital i presentació el dia 9 desembre a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa. Gràcies sobretot als companys poetes i poetesses de  “Poetes de l’Ebre”, sense vatros no existiria “Poetes de l’Ebre” Han assistit 16 components de llocs dispars del nostre territori, des de la costa a la Terra Alta i el Matarranya. Concretament de les poblacions de Tarragona, L’Ametlla de Mar, Deltebre, Amposta, Santa Bàrbara, Camp-redó, Tortosa, Els Requers, Roquetes, Aldover, Gandesa, Calaceit. 

És una satisfacció presentar l’Antologia 2010 de “Poetes de l’Ebre” de diversos autors, concretament 32, de totes les edats i totes les tendències, ens mostra una gran riquesa, per la seva diversitat. Expressem els nostres sentiments, els nostres neguits, que també poden ser els vostres.  

Volem compartir els nostres poemes, som uns poetes somiadors, encara que sigui temps de crisi. Recorrem
els pobles de les nostres terres i de més enllà, amb entusiasme i il·lusió, però al darrere hi ha un gran treball i un gran esforç. Està la creació, la inspiració, també la recerca de paraules, quadrar paraules, refinar la bellesa
dels poemes... donar-li un punt d’art... en la mesura de lo possible. Contar la mètrica, si és la poesia clàssica, si és un sonet, la rima ha de ser consonant.
I la poesia lliure, ha de tenir una certa musicalitat, que soni bé...

En aquesta antologia volem transmetre la il·lusió i l’entusiasme, que són molt importants per a anar endavant... Esperem que els nostres missatges arribin, tant al lector com als que ens escolten. Aquesta poesia té un fons, un missatge, també és descriptiva, com un paisatge fet de paraules... Puc dir que predomina la poesia lliure, com la naturalesa, senzilla, desordenada i a la vegada perfecta.. Com digué Machado, vers a vers, farem camí al caminar...

D part de la Biblioteca ens va obsequiar als Poetes una biografia de l’escriptor tortosí Manuel Parez Bonfill, escrita pel periodista i escriptor Xavier Garcia i Pujades, detall que agraïm enormement
Escrit Glòri Fandos, Presidenta de Poetes de l'Ebre

Conte de Nadal a càrrec de Maribel Alqueza i Vlat Breje a la biblioteca de Tortosa


Divendres 9 de desembre a la sala polivalent de la biblioteca