21 de febr. 2013

Actuació musical per commemorar el Dia de les Llengües Maternes a càrrec de l’alumnat del Conservatori de Música de Tortosa




Actuació musical per commemorar el Dia de les Llengües Maternes a càrrec de l’alumnat del Conservatori de música de Tortosa i dirigit pel professor Peregrí Portolés.
 Amb unes peces musicals: Bagatelles 1 i 5 composició musical àgil i curta de G. Ligeti i  Sonata de W. A, Mozart
     
 Els alumnes que hi varen participar són:
-          Gemma Medina, flauta
-          Maite Lopeandia, oboe
-          Júlia Solà, clarinet
-          Josep Mago, trompa
-          Rosa Iniesta, fagot

6à Commemoració del dia Internacional de la Llengua Materna 2013







Presentació de l'acte a càrrec d'Irene Prades, directora de la biblioteca Marcel·lí Domingo, i també varem comptar amb la presència de la Sra. Rosa Cid Regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Tortosa, la Sra. M.Josepa Ribera directora del LIC i representant  dels Serveis Territorials d’Ensenyament Terres de l’Ebre;  Sra. Montserrrat Esteve, presidenta de l’Associació Amigues i Amics de la UNESCO de Tortosa; Sra. Dolors Queralt presidenta d’Omnium Cultural: Sr Jordi Duran Director del Consorci Normalització Lingüística Terres de l’Ebre,  i Amics i amigues de la biblioteca.
   
  Tots els anys per començar aquest acte fem un breu recordatori dels objectius de la Unesco amb aquest dia, i que són a preservació i protecció de tots els idiomes que utilitzen els pobles del món, per promoure la unitat en la diversitat i la comprensió entre nacions i pobles, a través del multilingüisme i multiculturalisme.

A continuació lectura en català, i en diferents idiomes, del poema de Salvador Espriu: “El Meu poble i jo”, amb la qual cosa ens adherim als actes de l’any Espriu,  amb motiu de la commemoració del centenari del poeta. A càrrec de l’alumnat del Consorci per a la Normalització Lingüística de Tortosa i participants dels clubs de lectura de la biblioteca en anglès i francès.


Taller “L’Art de l’escriptura àrab” a càrrec de Rachid El Ouahi i Rachid El Mahiri (professors d’àrab) amb motiu del Dia de les Llengües Maternes






per a xiquetes i xiquetes de 6 a 12 anys que porta per títol

Presentació del llibre Conducta y manejo avanzado en perros problematicos de Marcos Ibàñez






Edt Días Santos. Organitza Takoda Terres de l’Ebre

Dijous 21 de Febrer a les 19,30hores a la sala polivalent de la biblioteca.
 
L'autor del llibre ens brinda l'oportunitat de conèixer d'a prop algunes de les seves tècniques i la seva experiència de més de deu anys treballant amb gossos de protectores, particulars i centres canins de tot el nostre país, sent formador d'Educadors i *Adiestradores canins de tota Espanya. Marcos Javier Ibáñez, Director de *Takoda Ensinistrament Natural, és un reconegut educador caní especialista en la resolució de problemes de conducta canina amb àmplia experiència i fama en la recuperació de casos complexos en comportament caní a Espanya.