4 de maig 2023

Novetats Abril 2023

  Ja podeu consultar totes les novetats que han arribat a la Biblioteca durant el mes de Abril 

Hi trobareu llibres per a tots els gustos.

COL·LECCIÓ LOCAL



JOVES


ADULTS



NOVEL·LA


Centres d'Interès Maig 2023

Com tots els mesos, ja teniu disponibles els nous centres d'interès amb llibres que podeu emportar-vos en préstec a casa vostra

























La biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa enceta aquest mes de maig activitats diverses per reflexionar sobre la pau.


La biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa enceta aquest mes de maig activitats diverses per reflexionar sobre la pau.

Al centre d'interès de la planta baixa, tenim un expositor amb llibres sobre la pau i per commemorar el dia del comerç just, el dia 13 de maig, s'oferirà una nova selecció de llibres per visibilitzar les alternatives al comerç convencional com són el comerç just i les finances ètiques.

Des de Bolívia arriba una exposició fotogràfica de dones bolivianes que han reflexionat sobre la igualtat de gènere amb el títol' Els drets humans de les dones i infants a través de la mirada de la fotografia' de la fundació Musol i que complementa amb una altra exposició que organitza L'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, amb el títol 'Redibuixem la història. Dones que fan canviar el món'.

El dia 5 de maig, hi haurà una xerrada i la inauguració de l'exposició per commemorar el centenari del naixement de la pianista Alícia de Larrocha, a càrrec d'Alícia Torra, filla de la pianista.

El dijous 18 de maig, 'Xerrada: el meu camí cap a la felicitat' a càrrec de Jesús Ferré i Fornós.

Dijous 25 de maig, Taula rodona, la mort des de diferents tradicions espirituals' amb la participació de membres de diferents comunitats religioses de Tortosa (budisme, cristianisme, fe bahá'í, Islam que organitza el Grup de Diàleg interreligiós de Tortosa.

També s'han programat un seguit d'activitats per comprometre's amb un món més just, amb el programa 'Biblioteques Sense Fronteres':

- Dilluns 22 de maig, conferència cap a una cultura de pau que organitzen Biblioteques Sense Fronteres, Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

- Dilluns 29 de maig Taller audiovisual, 'Les imatges es barallen' Organitza Biblioteques Sense Fronteres.

I dimarts 30 de maig, taller de lectura: La cotorra. A càrrec de: Sara Tormos. Adreçat a xiquets i xiquetes de 7 a 11 anys. Organitza: Departament del Servei de Biblioteques de la Generalitat conjuntament amb l'Agència Catalana de Protecció de Dades.

Finalment, no es deixaran de programar els grups de conversa en diferents llengües, els tallers infantils i tallers per adults com fotografia, memòria, pintura, llatí... i els diferents clubs de lectura (adults, fàcil, jove).