13 de maig 2010

Sala d'estudi nocturn i cap de setmana per a estudiants


Xarxa tortosina d'acció comunitària per la convivència

Tots els dimecres representats de diferents associacions i entitats de la nostra ciutat es reuneixen a la biblioteca per consensuar temes sobre convivència comunitària .


Biblioteràpia: Viure millor o viure bé? a càrrec d'Anna Balagué


Cloenda del Pla Pilot de Lectura Fàcil a Tortosa



El dia 11 de maig tingué lloc a Tortosa la cloenda del Pla Pilot de Lectura Fàcil iniciat el març del 2009. La reunió havia estat convocada per Carme Mayol, de l’Associació Lectura Fàcil, responsable del desenvolupament del Pla, que hi assistí acompanyada de Joana Casas Poves de la Subdirecció General de Biblioteques de la Generalitat.

Una nombrosa assistència, més de vint persones, encapçalada per la Directora de la Biblioteca Irene Prades i la responsable de la coordinació dels clubs Maribel Alqueza participà activament al llarg de gairebé dues hores, intercanviant experiències, oferint propostes i també formulant preguntes. Alguns dels assistents era la primera vegada que connectaven amb l’Associació, per la qual cosa es presentà un cop més el projecte i s’insistí en la idoneïtat d’aquestes publicacions per impulsar la lectura entre segments de població amb dificultats de comprensió lectora. La reunió finalitzà amb una invitació de l’Associació Lectura Fàcil a un cafè amb pastes a tots els presents.

La valoració global del desenvolupament del Pla Pilot a Tortosa és molt positiva, la implicació en primer lloc de la biblioteca, i la dedicació i l’entusiasme dels professionals del món de la docència, del personal adscrit a l’àmbit d’assistència social i dels voluntaris que hi han col•laborat han aconseguit la creació i desenvolupament de molts clubs de Lectura Fàcil (13), de diverses tipologies, que han funcionat amb un excel•lent nivell d’eficàcia. Ha estat el municipi que millor resposta ha donat al Pla Pilot.

L’Associació Lectura Fàcil ha considerat oportú premiar la bona feina feta regalant a la Biblioteca un lot de les noves publicacions LF, també es regalà un llibre i una bossa LF a cada un dels assistents a la reunió.

Per la seva part la Generalitat de Catalunya també ha volgut premiar a la Biblioteca Marcel•li Domingo oferint-li diverses activitats de promoció lectora que s’hauran de desenvolupar al llarg del nou curs; l’objectiu d’aquesta nova actuació serà la d’ampliar i consolidar la tasca iniciada a partir del Pla Pilot LF