19 d’oct. 2011

Xerrada sobre Enric Valor, lingüísta i escriptor valencià. A càrrec del Professor de la Universitat de València Emili Casanova


 Dimarts 18 d'octubre a les 19h i amb motiu del Correllengua 2011, va tenir lloc a la biblioteca de Tortosa Una xerrada i una exposició que ens acosta la important figura d'Enric Valor en el centenari del seu naixement.
L'exposició romandrà a la biblioteca fins al 31 d'octubre a la planta baixa i en horari de la mateixa.

Cal recordar que l'Acadèmia Valenciana ha designat l'escriptor i lingüista nascut a Castalla (Alacant) fa un segle, com Escriptor de l'Any amb la finalitat de reconèixer el llegat i la seva contribució a la recuperació de la llengua i la cultura dels valencians. Bona prova de la seva contribució a aquesta tasca és que ostenta el privilegi de ser l'únic que ha obtingut el reconeixement Honoris Causa per totes les universitats de la Comunitat Valenciana.

El professor Emigdi Subirats va fer la presentació de l'acte, destacant la importància d'Enric Valor com a lingüísta i escriptor valencià i gran defensor de la seva llengua.

La xerrada sobre l'autor va anar a càrrec d'Emili Casanova, filòleg valencià, Doctorat en Filologia Hispànica per la Universitat de València i actualment  Professor de llegua catalana de la Universitat de València, que va assenyalar que  la tasca d'Enric Valor ha estat molt important i destacat en diversos àmbits: el docent, el periodístic i en la seva faceta com a escriptor, sent una de les figures principals de la cultura i les lletres valencianes del segle XX ".