28 de des. 2007

Visita del Patge Reial de SS MM els Reis Mags d'Orient a la biblioteca Marcel·lí Domingo



Rahid Patge Reial dels Reis d'Orient, va arribar el divendres 28 de desembre a la biblioteca Marcel•lí Domingo, per a recollir les cartes del concurs que la biblioteca ha organitzat, “El meu desig per a l’any 2008 és…”. El patge va arribar acompanyat dels gaiters de l’Aguilot que van tocar unes nadales per amenitzar aquest esdeveniment. Una vegada degudament instal.lat a la sala polivalent i assegut al seu tro.



Rahid va rebre tots els xiquets i xiquetes de Tortosa i els va recollir les cartes, assegurant-se abans que havien estat bons xiquets durant tot l’any, després del breu intercanvi de paraules, els nens s'endugueren, com no podia ser d’un altra manera, un bon grapat de caramels.



Durant més d’una hora el patge va escoltar les il•lusions dels nens i va recollir les cartes en una magnifica vesprada on més de 100 persones s'aplegaren en aquest acte tant tradicional però tant innovador enguany a la biblioteca.


A continuació la directora de la biblioteca va llegir el pregó que el patge li va encomanar i un conte d’origen àrab molt curiós sobre els Reis Mags que ningú l’havia sentit mai.


Passats 3/4 de 6 l'emissari de SS.MM els Reis Mags d'Orient i els gaiters de l’Aguilot abandonaren la biblioteca i anunciaren que faran arribar les cartes als Reis i enllestiran els regals que arribaran a la Biblioteca el dilluns 7 de gener a les 6 de la tarda per als guanyadors del concurs.


El Taller dels divendres a la biblioteca ens diu adéu.

Ha finalitzat el Cicle de viatge d'En Gomet el Pirata dintre del Projecte Intercultural per la diversitat. El taller del divendres ens diu adéu amb un gran èxit de participació i amb la voluntat de seguir reivindicant l'oci i la interculturalitat.
La importància d'organitzar activitats com aquesta per fomentar la cultura i els valors entre els més joves ens obliga a tenir present per a l'any vinent aquests tipus d'activitats.



El divendres 21 de desembre van ser molts els xiquets i xiquetes que van vindre a la biblioteca per participar-hi com de costum en aquests tallers. El personal de la biblioteca va voler manifestar la seva gratitut a tots els participants amb uns obsequis i es va fer la projecció d'un conte de Nadal per a tots els assistents i felicitar-los per aquestes festes de Nadal.

Tortosa acull la xerrada sobre les experiències de tres escriptors a la Fira del llibre a Frankfurt

Els tres autors van explicar l'experiència viscuda durant la Fira del Llibre de Frankfurt el dijous 20 de desembre a la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa. Aquesta xerrada s'inclou dintre d'un circuit de conferències que s'han repartit per tot el territori de parla catalana, on els escriptors que van anar personalment a la fira de Frankfurt o que hi van aportar les seves obres expliquen la seva experiència. Les ciutats escollides per motius de distribució en el territori són les següents: Lleida, Figueres, València, Andorra, Barcelona, Vic, Cambrils, Tortosa, Perpinyà i Palma de Mallorca.


Tot i que a la xerrada no hi va haver una gran afluència de públic degut a una tarda molt plujosa a Tortosa, unes divuit persones, els tres autors van exposar els seus punts de vista de l'experiència; Toni Sala, Andreu Carranza i Maite Carranza com a escriptors que hi van ser presents.

La presentació de l'acte va anar a càrrec del Delegat dels Serveis Territorials de Cultura el Sr. Xavier de la Vega– i del director de la Institució de les Lletres Catalanes –Oriol Izquierdo–. A continuació els tres autors van fer una breu lectura d'un fragment d'una de les seves obres. Maite Carranza va llegir un fragment d'El clan de la lloba que està inclòs dintre de la seva trilogia La guerra de les bruixes. Carranza va explicar que havia escollit aquest llibre perquè era el que li havia obert més portes a Alemanya. L'escriptora va finalitzar la seva lectura en un moment clau de la història, ja que, segons va explicar, "això és el que fan els alemanys, llegeixen fins crear un enigma que desperta la imaginació i l'interès del qui escolta". Per la seva banda, Andreu Carranza va llegir un fragment de la seva obra "L'hivern del Tigre" i Toni Sala un fragment de la seva novel.la "Rodalies".