25 de nov. 2013

BEBETECA, cada vegada més petits lectors!!

Divendres 22 de novembre a les 18h a càrrec de Rosa Tomàs.

25 anys de 'Camí de Sirga' Homenatge a Jesús Moncada

L'homenatge a Jesús Moncada va consistir en tres actes: a Tortosa, Mequinensa i Barcelona. Per als actes a Tortosa i Mequinensa es va comptar amb al presència destacada de l'escriptora i editora Rosa Regàs (Premi Nadal i Premi Planeta, entre d'altres. Fou traductora de l'ONU i directora de la BN durant 3 anys, que va oferir una conferència al voltant de la figura i l'obra de l'escriptor mequinensà. També ens va parlar de la vessant professional i un anàlisi de l’obra de l’autor.
 La Rosa Moncada, germana de l'autor, va parlar de la vessant personal.
 Des de la productora cultural Lo Fardatxo qui gestiona la promoció de l'acte, la cantautora Montse Castellà va interpretar tres cançons del seu repertori.
 L'homenatge va comptar amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat, amb la presència del Sr. Ferran Bladé, Delegat de Cultura. I també la col·laboració d'Òmnium Cultural, amb el seu representant, Emigdi Subirats.
L'acte el va encetar el Sr. Joaquim del Pino, Regidor de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa.
Després dels parlaments van llegir l'obra de Jesús Monca, dos alumnes de l'IES Roquetes, una aluma del IES Cristòfol Despuig i va tancar el torn de lectures amb una lectura d'un fragment de 'Camí de Sirga' el professor de l'IES Joaquim Bau, Manel Ollé.
Divendres 22 de novembre a les 19,30h a la biblioteca de Tortosa

Xerrada sobre Tantrisme a càrrec de Mònica Miranda i Marc Jaén

Dijous 21 de novembre a les 19h