3 de febr. 2023

La biblioteca en xifres: resum del 2022. El servei de lectura torna a gaudir de bona salut a la biblioteca de Tortosa, després del parèntesi de la pandèmia de la Covid.

La biblioteca en xifres: resum del 2022

El servei de lectura torna a gaudir de bona salut a la biblioteca de Tortosa, després del parèntesi de la pandèmia de la Covid.


Estadístiques del 2022


La Biblioteca Marcel·lí Domingo ha fet el tancament estadístic de l'any 2022 amb uns resultats més que positius. En total, hi ha hagut 140.163 visitants, xifra que representa un 50,6% d'increment respecte al 2021. La mitjana és de 495 visitants diaris.


Un total de 30.594 persones disposen del carnet de la biblioteca. Tenint en compte els habitants i el percentatge de carnets de persones residents al municipi, podem dir que el 88% de la població disposa del carnet de la biblioteca.


S'han realitzat 529 activitats, amb un total de 8.305 participants, els quals representen un increment del 94% respecte a l'any anterior. Destaca l'increment de les visites escolars, que s'han incrementat un 78%: s'han fet 16 visites, que han portat 293 alumnes a la biblioteca. També cal afegir que s'han fet 16 exposicions.


Quant al préstec, s'han deixat 55.666 documents, entre els quals destaquen 47.028 llibres, 3.471 DVD i 2835 revistes, entre altres suports. També cal tenir en compte que s'han tramitat 7.485 préstecs interbibliotecaris.


Servei wifi: 6.423 persones n'han fet ús amb els seus dispositius i amb els ordinadors de la biblioteca.

 

Activitats de foment de la lectura

Actualment, la biblioteca desenvolupa diversos programes i iniciatives per donar a conèixer els seus serveis i acollir les necessitats de la població de Tortosa: Contes infantils, Bebeteca, Grup de conversa en anglès, francès, català i castellà, Club de Lectura Adults, Club de Lectura Fàcil, Club Manga, Taller de Fotografia, Taller d'Iniciació a la informàtica, Taller de Memòria, Ruta Literària, Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc, Cicle de Cinema Infantil en Català i altres iniciatives per a tots els públics, a més, d'exposicions i visites formatives adreçades a tota mena de centres educatius.


Al llarg de l'any es treballa transversalment amb molts dels programes i iniciatives que es desenvolupen al municipi: Dia de la Llengua Materna, Dia de la Dona, Dia de la Poesia, Dia de LGTBI, i diverses col·laboracions amb entitats locals.


Amb aquestes dades podem assegurar que la biblioteca ha recuperat les xifres anteriors a la pandèmia. I cal no oblidar que la biblioteca de Tortosa una vegada més, ha estat seleccionada al premi Maria Moliner amb una dotació de 2700
€ destinats a la compra de llibres.

La biblioteca vol donar les gràcies a tots els qui heu contribuït a aquests resultats tan positius: entitats, departaments municipals i especialment els usuaris i les usuàries de la Biblioteca Marcel·lí Domingo.