20 de maig 2014

Presentació del llibre 'Amaré cuina de Roquetes' de Joan Amaré Ramon




Presentació del llibre 'Amaré cuina de Roquetes' de Joan Amaré Ramon. Dimarts 20 de maig, a les 19,30h. L'editora Sílvia Sabaté va fer la presentació del llibre.
Joan Amaré Ramon, cuiner i autor del llibre editat per Tartaruga Edicions. El llibre recull un total de 67 receptes, una mostra de la cuina tradicional de Roquetes a més d'algunes receptes de creació pròpia de l'autor.

TU TAMBÉ POTS! Taller d'iniciació a la informàtica, gmail, Facebook i Twitter…



Inclou formació per a iniciar-se en la informàtica, així com sessions especialitzades sobre diverses aplicacions  TIC. A càrrec de Rosa Tomàs. Telecentre
Ofereixen...
Cursos d'iniciació :
  • Perd la por a l'ordinador
  • Crea i gestiona't els documents
  • Inicia't a internet
  • Xarxes socials.
  • Gmail
  • A més, disposeu del servei "Aula oberta" dues tardes al mes. Es tracta d'assessorament gratuït per a l'autoaprenentatge d'informàtica. Demaneu més informació alabiblioteca: 977445566 o bé email:bmd@tortosa.cat


VII Edició Esport i Cultura







VII edició dels premis Esport i Cultura que la biblioteca atorga als esportistes del Club Natació Tortosa que són més constants en els entrenaments.
I també la biblioteca premiarà als seus usuaris i usuàries més assidus dels Clubs de Lectura i al Taller de fotografia:
  • Club de Lectura Adults coordinat per Sílvia Panisello
  • Club de Lectura Fàcil coordinat per Esther Martí
  • Club de Lectuar Fàcil coordinat perPilar Prades
  • Reading Club coordinat per Xavier Chorro
  • Creative Conversation in English a càrrec de Maggie Prestidge
  • Club de Lectura en Francès coordinat per Francine Schneider
  • Llegir Teatre coordinat pe Xell Aixarch i Xavier Aragó
  • Club de Fotografia coordinat per Eduard Fímia

El premi consisteix en un lot de productes culturals: llibres, entrades per al Museu.
També volem agraïr un altre cop  el suport de La Fundació "La Caixa", amb entrades per a gaudir tot un dia d’activitats al Caixa Forum a Tarragona.
I a la Sra. Cinta Espuny. delegada d’ Esports, per col·laborar amb material de merchandaising.


Som conscients que aquests premis motiven als esportistes a continuar la seva tasca per a superar-se cada dia més, a la vegada que els apropa a un entorn com la biblioteca on una de les principals prioritats que és donar suport a la lectura.


Exposició “1714, dibuixant el mite” a la biblioteca de Tortosa



L’exposició posa en valor un material artístic i alhora històric: la recreació gràfica del setge de Barcelona i la visualització de la catalanitat a partir de dibuixos, caricatures, historietes i il·lustracions. Un material gràfic que de la mà d’artistes com Apel·les Mestres, Dionís Baixeras, o Josep Lluís Pellicer, però també d’il·lustradors i ninotaires com Junceda, Cornet o Llaverias, ha acabat conformant la iconografia del catalanisme. Una mostra pensada per a itinerar per les biblioteques públiques de Catalunya i que permet acostar-se d'una manera visual, dinàmica i fins a cert punt lúdica a un fet històric del qual celebrem l'efemèride el 2014.

El poble català, després d'un silenci forçat de més d'un segle, es reinventà culturalment i també gràficament al llarg del segle XIX. La premsa il·lustrada que es va publicar durant el període de la Restauració va contribuir a gestar els mites del catalanisme, des de la figura heroica de Rafael de Casanova esculpida per Rossend Nobas, a la sàtira mordaç de Felip V que apareix en revistes satíriques com  Cu-cut!, La Tralla, o L'Estevet. El rastre gràfic del catalanisme també es pot resseguir en la premsa infantil, en revistes com Patufet o La Mainada o publicacions culturals com D'Ací i d'Allà. L'arribada de la segona república representa també una eclosió gràfica d'aquesta iconografia, amb magistrals dibuixos d'Opisso o David Santsalvador, i que restarà soterrada durant la llarga època franquista per renéixer de nou durant la transició democràtica


Presentació del llibre 'La esperanza tiene un nombre, Ismail' de Lola Salmerón.




Presentació del llibre 'La esperanza tiene un nombre, Ismail' de Lola Salmerón. Divendres 16 de maig, a les 19,30h, a la biblioteca de Tortosa