26 d’oct. 2012

La Veu té màgia, Lectura en Veu Alta a càrrec de Rosa Tomàs







CONTE:CORRE CORRE,CARBASSETA, AUTORA: MEJUTO, EVA : LETRIA, ANDRE
Edat recomanada: 6 - 7 anys (Inici a la lectura)Lligada i impremta

Descripció: Corre corre, carbasseta és un conte tradicional portuguès molt popular al país veí. Narra la història d’una velleta que, de camí al casament de la seva néta, troba un llop, un ós i un lleó que se la volen menjar. Ella convenç els animals perquè l’esperin a la tornada del convit i, després de la celebració, la néta i la velleta maquinen un pla molt original per a ensarronar les tres feres.

*Amb un ritme àgil i utilitzant la “lenga lenga” –quasi un embull de paraules- present a les versions portugueses que encara avui circulen, aquest conte ofereix grans possibilitats expressives de narració i de representació teatral. André Letria, il·lustrador de gran renom a Portugal i guanyador en varies ocasions del Premi Nacional d’Il·lustració del país veí, crea uns personatges amb molta força i personalitat, accentuant la seva expressivitat i enriquint les imatges amb un imaginari humorístic molt definit.


Lectura de Contes en Veu Alta. I després mirarem tots plegats les il·lustracions,  convidarem a xiquets i xiquetes de 6 a 9 anys a que llegeixen també.

Perquè la veu té màgia, força i una implicació que, pel qui escolta, que no té la lectura individual.

Els divendres de 18h a 19h cada quinze dies