29 de març 2012

VINCLES contes dels iaios i iaies als centres d'ensenyament de Tortosa




La conta contes Pepita Canalda a l'Escola de Remolins a una classes de 1r i 2n. de primària i Saporta coordinadora del projecte VINCLES

Exposició “Alfonso Zapico, l’art de la narració gràfica” a la biblioteca de Tortosa


OBJECTE:
L’exposició “Alfonso Zapico, l’art de la narració gràfica”, és una petita mostra dels tres àlbums publicats d’Alfonso Zapico: Café Budapest (Astiberri, 2008), La guerra del profesor Bertenev (Dolmen, 2009) i Dublinés (Astiberri, 2011).

El més antic en el temps, La guerra del profesor Bertenev, va ser publicat a França el 2006 per Éditions Paquet, i gràcies a ell el seu autor va ser guardonat al Saló del Còmic de Barcelona de 2010 amb el Premi Josep Toutain a l’Autor Revelació.

Alfonso Zapico, malgrat la seva joventut, ha mostrat a la seva obra ser un nou valor de la narrativa dibuixada, de registres temàtics diversos, però sempre documentats amb un rigor i coneixement que transpiren autenticitat. El seu traç sedueix des de la primera vinyeta per la seva gran personalitat gràfica. La guerra del profesor Bertenev, ambientada a la Guerra de Crimea, reinvindica la humanitat davant el militarisme, mentre a Café Budapest, emmarcada a la Palestina sota dominació britànica poc abans de la proclamació de l’Estat d’Israel, mostra com les relacions fraternals s’esmicolen sota la metralla de la intolerància. Dublinés és una ambiciosa novel·la gràfica sobre l’escriptor James Joyce, plena de detalls i matisos.

El Servei de Biblioteques del Departament de Cultura en col·laboració amb FICOMIC us proposa “Alfonso Zapico, l’art de la narració gràfica”, una exposició a l’entorn dels tres àlbums il·lustrats de l’autor que s’adreça al públic en general i als joves en particular. L’exposició està formada per 22 elements expositius i 4 lots de llibres. En algunes itineràncies acompanyarà l’exposició un taller de còmic a càrrec de l’Escola de Còmic Joso. Centre de Còmic i Arts Visuals de Barcelona.

Amb aquesta exposició es pretén donar suport a les biblioteques en la programació de les activitats de foment de la lectura que duen a terme.

CONTINGUTS:
L’exposició presenta 7 reproduccions de cada álbum, la descripció de les quals és
la següent:
La Guerra del profesor Bertenev
Dublinés
Café Budapest

DESTINATARIS:
Públic en general i joves en particular

ELEMENTS DE L’EXPOSICIÓ:
– 21 reproduccions 40 x 50 cm (7 reproduccions de cadascun dels 3 àlbums)

*Exposició fins al 12 d'abril als passadissos de la primera planta de la biblioteca Marcel·lí Domingo en horari de la mateixa.

Centre d'interès Antonio Tabucchi a la primera planta de la biblioteca de Tortosa