17 de des. 2012

Voluntàries de la biblioteca a La Fira Jove de la Solidaritat de Tortosa

Lorena, Eva, Olaya i Fàtima quatre noies voluntàries que van col·laborar en la La Fira Jove de la Solidaritat de Tortosa amb el Racó de Lectura dela biblioteca de Tortosa. Moltes gràcies!
 Dissabte 15 de desmbre ales 10,30h a la Plaça de l'Ajuntament de Tortosa

Gerard Vergés i el relatcrossing...

A la biblioteca us estem preparant una sorpresa molt especial per a Sant Jordi...
un relatcrossing amb la participació de 38 autors de casa.

La setmana passada vam rebre la visita de Gerard Vergés per interessar-se per aquesta iniciativa. Tots hi estem posant moltes, moltes ganes... us anirem donant més detalls... de moment, mantenim la intriga...


Quarta entrega de novetats arribades a la biblioteca de Tortosa aquest Nadal

Aquesta vegada les novetats les hem presentat a l'escala d'accés a la preimera planta on estroba tota la literatura...

365 biblioteques x 365 dies



Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.


Comença el joc de la VERBALIADA

Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.

Comença el joc de la VERBALIADA. En aquest vídeo Màrius Serra i Oriol Comas us donen instruccions per participar-hi.

Entreu i animeus a jugar-hi !!!!!

Màrius Serra i Oriol Comas van presentar el dijous 8 de novembre la Verbalíada a la Biblioteca de Catalunya vestits amb colors virolats, talment com si fossin dos joglars. Van posar diversos exemples del tipus de jocs verbals que proposaran als joves participants: el sil·lograma, l’anagrama, el joc pentavocàlic o l’svevograma, un joc batejat en honor de l’autor Italo Svevo que consisteix a unir quatre consonants amb una sola vocal. Italo Svevo es deia en realitat Ettore Schmitz i sempre deia que la i de Schmitz estava massa sola… I a partir de la i es va rebatejar com a Italo.
Per ara es preveu que la verbaliada es desenvolupi en quatre fases:
  • Escalfament digital. Gener de 2013
  • Primera fase virtual. Febrer de 2013
  • Segona fase presencial a biblioteques. Març de 2013
  • Gran final. Abril de 2013
Les fases preliminars es faran amb un quadernet que els concursants es corregiran mútuament. Màrius Serra va anticipar que caldrà adjuducar un nombre de finalistes a cada biblioteca i buscar l’equilibri territorial per tal que arribin a la final, que se celebrarà a Barcelona, joves de totes les procedències. La final de la Verbalíada tindrà lloc a l’abril al Casino del Poblenou, un teatre amb un aforament prou gran perquè els nois i noies hi puguin assistir acompanyats per pares i família. En aquesta final Màrius Serra i Oriol Comas posaran a prova uns 150 finalistes que, després de successives eliminatòies, es repartiran diversos premis. Premis que no consistiran en imports metàl·lics sinó en una experiència, com ara visitar el taller d’un il·lustrador per veure com treballa, assistir a un assaig general d’una companyia de teatre, participar en un fet cultura viu. En definitiva, conviure des des d’una posició privilegiada amb el naixement de la cultura des de qualsevol àmbit. La final serà amenitzada pel grup Txarango, que participarà activament en les últimes eliminatòries de la Verbalíada.