18 de març 2010

Xerrada sobre Càtars, templers i Colom a càrrec de German Lluch

                                              Dijous 18 de març a les 19h

Xerrada: Convivència, cultura de pau i diversitat cultural: els reptes de la societat actual. a càrrec de Miquel Àngel Essomba. Director del Centre UNESCO de Catalunya


READING CLUB MARCH

                                           Reader: ERIC LARUM
                                           Reading: Last Night by James Salter
                                           Monday, 15th of march.

Celebració del Dia Internacional de la dona


LECTURA DRAMATITZADA
1-Una de les cartes del epistolari que va escriure una monja portuguesa del segle XVII “Mariana Alcoforado”, sobre un afer amorós que va tenir amb un soldat francès.

2- El monodrama “Erwartung” de Maria Pappenheim .

El terme `expressionisme' aplicat a la música va ser encunyat pels crítics musicals del primer terç del s. xx per designar a una sèrie de autors vers una estètica que va posar en front a la música de programa dels post-romàntics. Schónberg, estrena una de les seves obres destinades al teatre, el (1909) amb el text de Maria Pappenheim.

Maria Pappenheim va néixer en una família jueva benestant de Viena. Va tenir una malaltia mental ”Histèria” i va ser tractada per el Dr. “Breuer” que junt a Freud inicia la tècnica del psicoanàlisis.

Amb la finalitat de que la seva família no es veies involucrada, li canvien el nom per Anna O. En els períodes quan les crisis no son tan fortes escriu transformant els seus símptomes en paraules, ”Alliberar a la dona oprimida i al jueu de la marginació”.