20 de juny 2009

Inauguració de l'Exposició " MAUS:relat d'un supervivent" d'Art Spiegelman a la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa

Del 19 al 30 de juny de 2009. TORTOSA. Biblioteca Marcel·lí Domingo
Exposició itinerant per les biblioteques públiques de Catalunya que té per tema la novel·la gràfica d’Art Spiegelman Maus. Relat d’un supervivent, publicada a Nova York entre el 1986 i el 1991 i guanyadora, entre d’altres, del premi Pulitzer (1992), essent l’única obra no periodística que l’ha guanyat.

Host unlimited photos at slide.com for FREE!

Maus és la història d’un supervivent dels camps de concentració nazis explicada a través del seu fill, l’autor del llibre, un fil narratiu amb múltiples continguts que evidencia l’exposició: aspectes històrics de l’Europa dels anys trenta i quaranta i de la II Guerra Mundial; aspectes sociològics, quant a les relacions entre diversos grups socials; aspectes psicològics vinculats principalment a la relació pare-fill; qüestions d’ètica, com la justícia o la solidaritat. L’exposició també inclou continguts literaris, i de la novel·la gràfica com mitjà expressiu.


El projecte compta amb la direcció artística dels autors Pere Joan (premi del Saló Internacional del Còmic de Barcelona a la Millor Obra, 1991), i Max (premi nacional de còmic 2007, Gran Premi del Saló del Còmic de Barcelona, 2000 i tres premis a la millor obra el 2007, així com el premi Ignatz als EUA, 1999).

El muntatge de l’exposició va acompanyat d’una selecció bibliogràfica, una guia de lectura i una guia didàctica.


L’exposició és una producció conjunta d’Inrevés Edicions i la Subdirecció General de Biblioteques, i està previst que durant el 2009 i el 2010 visiti més de 100 biblioteques d’arreu de Catalunya. Aquesta és una iniciativa emmarcada en el Pla de Foment de la Lectura que impulsa el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.






A l'acte d'Inauguració varen assistir les següents personalitats:


- Senyor Joan Caballol, Regidor de Cultura.
- Senyor Xavier Vega, Director territorial del Deparament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.
- Senyor Pere Joan, dibuixant i editor d'Inrevés Edicions
- Senyor Lluís Ballester, autor de la guia didàctica de l'exposició director de l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat de les Illes Balears.