8 de maig 2010

Un conta contes de la biblioteca a la I Festa del Comerç Just i la Banca Ètica a TortosaAlba Rollán  i Maribel Alqueza amb un conte de KAMISHIBAI

La plaça de Barcelona, al costat de l'antic mercat del peix, ha estata aquest dissabte al matí l'escenari de la primera Festa del Comerç Just i de la Banca Ètica a Tortosa. La festa és coordinada per l'Ajuntament, amb la participació de Tot Món, Atzavara-Arrels, l'entitat Obre't'Ebre, Voluntaris de Nadal Jove, l'Associació 4 més 1, Creu Roja Joventut, La Vianda, el casal Panxampla, la biblioteca Marcel·lí Domingo i el Casal de Dones de Reus.

XERRADA : VIATGES PEL MÓN UNESCO "ÍNDIA-AUROVILLE"

Els Amics de la UNESCO de Tortosa conviden a la sessió de tertúlies de viatges pel

món UNESCO “Índia-Auroville” a través del llegat de vídeos de Federico Mayor Zaragoza, amb la presentació de la ciutat d'Auroville a càrrec d’Alfonso Galiana d’Auroville Internacional Espanya.


A les 18.30 hores, a la Biblioteca Marcel·lí Domingo

YES, WE CAN……….. PARLAR ANGLÈS!

Es tracta d’uns tallers on un professor-col·laborador de la UOC us explicarà com utilitzar internet per aprendre l’anglès sense moure’s de casa, tant els recursos més habituals com, el més interessant, la pràctica de la conversa oral.

L’assistència als tallers és totalment gratuïta i no està limitada als alumnes de la UOC, qualsevol persona pot assistir simplement fent la inscripció per correu electrònic a: ebernis@ajgirona.org.Totes les sessions seran en anglès.


– Els participants seran animats a assumir un paper participatiu i actiu en totes les activitats proposades.
– Les sessions tindran lloc a la Biblioteca Marcel·lí Domingo, C. de la Mercè, 6, Tortosa.
– Heu de confirmar la vostra assistència trucant al telèfon 977 445 566 o escrivint un correu electrònic a bmd@tortosa.cat.
Programa

1. Els recursos a internet per a l’aprenentatge virtual de l’anglès

5 DE MAIG, a les 19.00 h

L’objectiu és guiar i orientar l’usuari en el moment de buscar les eines adequades per a l’aprenentatge virtual. En primer lloc, tractarem de webs en què podem trobar recursos de franc. Mitjançant vincles als webs, tractarem dels temes següents:

– Què cal instal·lar? Software; Realplayer, Java, Adobe, Winzip.
– Proves de nivell.
– Recursos interactius; exercicis de gramàtica i vocabulari, comprensió oral, etc., per practicar online.
– Recursos descarregables; exercicis, podcasts, etc., preparats per imprimir o practicar sense connexió.
– Recursos de reforç; ràdio, diaris, diccionaris.

2. Els recursos a internet per a la pràctica oral de l’anglès

10 DE MAIG, a les 19.00 h
L’objectiu és guiar i orientar l’usuari en el moment de buscar les eines adequades per a la pràctica oral, posant èmfasi en les eines gratuïtes. Mitjançant vincles als webs, mirarem les diferents opcions disponibles:
– Què cal instal·lar? Software; Realplayer, Skype, Java, etc. Webcam i micro.
– Serveis de franc; com registrar-se.
– Cursos i altres serveis de pagament. Com registrar-se.