20 d’abr. 2010

EXPOSICIÓ: «DE L’ABC A L’SMS» La comunicació escrita en els llibres per a infants i joves

Els alumnes de 5è i 6è de l’escola de Remolins, han pogut anar a visitar l’exposició intinerant que es troba
a la planta baixa de l Marcel·lí Domingo fins el 30 d'abril. Exposició produïda pel Consell Català del Llibre per a Infants i Joves.




En aquesta exposició els alumnes van poder veure les diferents maneres que tenim les persones de comunicar-nos, i adornar-se de que no sempre han estat iguals.
Després de l’explicació que 'escriptor de Flix Andreu Carranza va fer de l'exposició, se'ls hi va explicar un breu conte.


«DE L’ABC A L’SMS» La comunicació escrita en els llibres per a infants i joves Des dels inicis de la història els éssers vius s’han comunicat amb signes, ja siguin aquests auditius, olfactius, gustatius, gestuals, visuals...

Ara bé, amb l’aparició de l’escriptura, la humanitat va trobar la manera de comunicar-se més enllà de l’espai i del temps i la comunicació directa va donar pas a una comunicació en diferit: autor i lector podien estar separats per anys i per quilòmetres.

L’exposició «DE L’ABC A L’SMS» parla tot això i més. Vol ser un recorregut a través de la literatura infantil i juvenil per tot el procés d’aprenentatge de l’escriptura --i és clar, de la lectura--, i de com aquesta forma part de les nostres vides.

La mostra està integrada per 9 banderoles i uns 150 llibres.

1. DE L’ABS A L’SMS: Presentació i crèdits
2. LA COMUNICACIÓ ESCRITA
3. L’ALFABET I LA MÀGIA D’APRENDRE A ESCRIURE I A LLEGIR
4. L’ESCRIPTURA NECESSÀRIA
5. L’ESCRIPTURA IMPRESCINDIBLE
6. L’ESCRIPTURA COM A JOC ...
7. CARTES
8. ELS DIARIS PERSONALS
9. ESCRIURE EN UN MÓN TECNOLÒGIC

El Gat Galeret i la terrissa”de l’autora Susana Ibáñez, il·lustracions Toni Térmens, editorial Cossetània

dilluns 19 d’abril a les 18h a la sala polivalent de la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa
Aquest personatge és un gat terrissaire que acompanya els més menuts en les seues visites al Museu Terracota i els fa jocs i endevinalles, i els ajuda a conèixer l'ofici artesà. També dóna el seu nou a la Llar d'Infants Municipal El Gat Galeret, inaugurada el 2008.

Butlletí de la Biblioteca Núm. 7

                                                   Nou butlletí de la biblioteca Marcel·lí Domingo