25 de març 2010

Xerrada sobre ratpenats a la biblioteca


Conta contes a la biblioteca. A càrrec de Maribel Alqueza i Alba Rollan

Dijous 25 de març a les 18,30h h a la sala sala polivalent de la biblioteca


La Biblioteca presenta als mitjans de comunicació el Servei de Préstec i Lectura a domicili

Dimecres 24 de març a les 11h a la sala polivalent de la biblioteca
[Nota de premsa: escrit Escrit per Gustau Moreno ] La Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa ha acollit la presentació del servei de prèstec i lectura a domicili, una nova prestació que esdevé de la col·laboració entre l'Ajuntament de Tortosa, el Servei d'Atenció Primària de l'ICS i les oficines de Farmàcia de Tortosa. Aquest servei està dirigit a les persones que tinguin problemes de mobilitat reduida, a les que tenen problemas de visió i també a les persones ingressades als hospitals i als geriàtrics. La presentació ha estat a càrrec del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa, Joan Caballol, de la directora de la Biblioteca Marcel·lí Domingo, Irene Prades, i del director dels Serveis Territorials de Salut de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l'Ebre, Ismael Roldán.


La Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa compta actualment amb un equip de més de 20 voluntaris i voluntàries inscrits que s'ocupen en tasques de caràcter solidari adreçades a persones que tenen problemes de mobilitat o de visió, i també per a residents en hospitals i geriàtrics. La directora de la Biblioteca Marcel·lí Domingo ha explicat que per accedir a la prestació d'aquest servei només cal disposar del carnet de soci de la Biblioteca (d'immediata tramitació i totalment gratuït) i posar-se en contacte amb les dependències de la mateixa per fer-ne les comandes.


"Aquest es el fruit d'una bona col·laboració entre institucions -ha dit Joan Caballol- i tot un exemple de treball entre les administracions i la societat civil". Així, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa ha volgut agrair al director dels Serveis Territorials de Salut la implicació i sensibilitat del seu departament vers les dinàmiques i les iniciatives de la biblioteca municipal de la ciutat, Per la seva banda, Ismael Roldán s'ha mostrat molt satisfet per la realització d'aquest projecte "adreçat -ha dit- a una bona part de la ciutadania de la qual nosaltres en som responsables com són els pacients". Roldán ha valorat també molt positivament la gran difusió que els metges de família poden fer d'aquest servei, ja que són ells els qui tenen contacte primer i directe amb els malalts. El director dels Serveis Territorials de Salut ha explicat, així mateix, la propera posada en marxa d'una iniciativa de les oficines de Farmàcia per convertir-les en dipòsits de llibres per a que els usuaris puguin deixar i recollir llibres o material audiovisual als mateixos establiments farmacèutics

Trobada a la biblioteca d'Associacions i Entitats per treballar amb temes de multiculturalitat al casc antic de la ciutat
Jornada Treball de propostes per al Pla de Desenvolupament Comunitari del Casc Antic de Tortosa.
Dimecres 24  de març a les 19h

Xerrada sobre:Masterclass al voltant dels Idea Stores: activitat per adults i joves

Objectius

- Enfocament nou a les activitats d'animació per aconseguir resultats sorprenents.
- Organitzar trobades amb gent gran, grups de lectura per a joves i adults, nits a la biblioteca, projectes amb escoles, cursos, festivitats, jornades amb voluntariat, etc.

Persones destinatàries
Directors de les biblioteques, personal de Serveis Centrals i arquitectes.

Programa
De 9 a 11h: presentació de la filososfia Idea Store, amb especial incidència en l'aspecte d'activitats per a adults i joves.
D'11 a 12h: torn obert de preguntes.
De 13.30 a 16.30h: exercicics en grup. Propostes, resolució pràctica i conclusió del curs.

Metodologia
Format resencial. El seminari té un caire informal i preveu la interacció amb els alumnes. No és una conferència teòrica, sinó un taller participatiu i dinàmic. Es pretén que els assistents col·laborin amb les seves inquietuds, consultes i aportacions.

L'idioma del curs és italià amb traducció catalana.

Professorat
Sergio Dogliani

Dates i horari
23 de març de 2010
de 9 a 12h i de 13.30 a 16.30h

Club de lectura Fàcil “El Fantasma de Canterville” Oscar Wilde

Versió Antoni García Llorca. A càrrec del professorat del Consorci Normalització Lingüística Terres de l’Ebre. Organitza biblioteca

                           Dimecres 24 de març a les 19h a la sala de literatura de la biblioteca

•Club de lectura en francès, a càrrec de Fernanda Franquet

                                          Dimecres 24 de març a les 19h

Recital de poesia i música a càrrec de Montse Castella, amb motiu del Dia Mundial de la Poesia.

En el Dia Mundial de la Poesia es proposa una sèrie de lectures i recitals poètics a diferents capitals de comarca de les terres de parla catalana, a càrrec de poetes de cada població. Aquesta lectura és promoguda per la Institució de les Lletres Catalanes i UNESCOcat en col·laboració amb el Consorci per a la Normalització Lingüística i organitzada a través dels Serveis Territorials del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, que han buscat la complicitat dels corresponents centres UNESCO, del teixit associatiu i dels municipis. L’activitat compta amb un element de senyalització al·lusiu al Dia Mundial de la Poesia i s’hi distribuirà l’opuscle editat per a l’ocasió. Amb aquesta acció es busca un impacte de proximitat a les diverses poblacions on tindrà lloc.Amb aquesta iniciativa, UNESCOcat i la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit, el Consorci per la Normalització Lingüística i els serveis territorials del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, us proposen convertir el Dia Mundial de la Poesia en una celebració de la paraula i de la dignitat de totes les llengües per expressar-la en llibertat portant la lectura als punts més insòlits i fent possible l’adhesió de tota mena de col·lectius sensibles a la realitat multilingüe i multicultural del país.