3 de des. 2012

Novetats bibliogràfiques arribades per aquest Nadal a la biblioteca de Tortosa


I ja va el segon lliurament de les novetats que us presentem amagades per diferents racons de la biblioteca. Aquí teniu els llibres nous de trinca que ens arriben per Nadal. En un parell de dies els tindreu a la vostra disposició. Reconeixeu l'espai de la foto? És el lloc on es preparen els llibres, els cd's, dvd's... tot el material abans de que us el pugueu emportar en préstec. Des de que el llibre arriba a la biblioteca fins que us el podeu emportar, ha de passar un procés: cal catalogar-lo, localitzar-lo, posar-li el codi de barres, el teixell (que és l'etiqueta del llom que us permetrà trobar-lo fàcilment a la prestatgeria), l'antifurt i segellar-lo. Fet això, ja el teniu a punt... I l'espai de la biblioteca que aquesta setmana us presentem és la Sala de Treball, on es realitza bona part d'aquesta tasca. Si veniu, aquí trobareu a Neus, a Pepi i a Pilar, les nostres voluntàries més compromeses i més treballadores. Esperem que aquesta selecció de llibres que us proposem sigui del vostre interès"

"100 anys d'en Massagran" Exposició itinerant per les biblioteques públiques de Catalunya basada en l’obra de Josep Maria Folch i Torres les "Aventures extraordinàries d’en Massagran".


El Servei de Biblioteques, en col·laboració amb la Fundació Folch i Torres i la Institució de les Lletres Catalanes, posa en marxa una nova iniciativa de promoció de la lectura a les biblioteques públiques: una exposició de petit format per a tots els públics que pren com a punt de partida la publicació el 1910 de les Aventures extraordinàries d’en Massagran i la seva continuació, Noves aventures d’en Massagran, les novel·les de Josep Maria Folch i Torres il·lustrades per Junceda. El muntatge dóna una aproximació a l’autor i la seva obra, al gènere d’aventures festives i la literatura infantil i juvenil catalana del moment.
[+ informació.



Fins al 15 de desembre a la planta baixa de la biblioteca



Activitats Desembre 2012 Biblioteca de Tortosa


Club de Lectura. Cròniques de la veritat oculta (1955). de Pere Calders Coordinador Jesús M. Tibau




Pere Calders fou un dels més grans escriptors del segle XX. Els seus contes, amb els peus en la quotidianitat però enlairant-se sempre cap a l'inesperat, han despertat la imaginació de moltes generacions. Aquest 2012 se celebra el centenari del seu naixement.

Divendres 30 de novembre a les 19,30 hores a la sala polivalent de la Biblioteca
 


El lloc i els materials de la bebeteca conviden a una estada agradable, relaxada i divertdia on sigui fàcil trobar el gust per descobrir i compartir llibres.


La Bebeteca s’entén com un servei educatiu més de la biblioteca dedicat als infants més petits per als quals la lectura consisteix a mirar i escoltar el que expliquen els pares.
La Bebeteca és un espai per atendre l’estada i les expectatives dels infants petits i les famílies.
El lloc i els materials de la bebeteca conviden a una estada agradable, relaxada i divertdia on sigui fàcil trobar el gust per descobrir i compartir llibres.
Divendres 30 de novembre a les 18h a càrrec de Rosa Tomàs

Taller antiracista per a joves Educant en Igualtat de Drets: identitats i discrimincacions. Amb dinàmiques participatives



Organitza: SOS RACISME- Associació Atzavara-arrels. Col·labora Biblioteca
Dijous 29 de novembre de 16,30 a 18,30h sala polivalent de la biblioteca

Xerrada-taller Servei d'Atenció i Denúncies. “SAiD: coneixement de les eines
contra el racisme”. Organitza: SOS RACISME- Associació Atzavaraarrels.
Col·labora Biblioteca
Dijous 29 de novembre a les 18,30 a 20,30 h sala polivalent de la biblioteca

CLOENDA del actes del 29 de novembre amb l’actuació de la Coral Decibels



Èxit de participació a la tertúlia del Club de Lectura Fàcil de Tortosa



El 28 de novembre, a les 18.00 h, va tenir lloc a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa la tertúlia mensual del Club de Lectura Fàcil de la ciutat sobre el llibre proposat per a la lectura conjunta de parelles lingüístiques i alumnat del Consorci per a la Normalització Lingüística.
Hi van assistir 20 persones entre alumnes, voluntaris i aprenents de procedències tan diverses com Senegal, Pakistan, Holanda, Anglaterra, Sud-amèrica, Marroc i Catalunya. En total es van sol·licitar 40 exemplars en préstec a la Biblioteca del llibre Trampa de foc, de Núria Martí Constans, professora del CPNL i escriptora. A la tertúlia es va fer la lectura en veu alta d'alguns fragments del llibre esmentat i seguidament va tindre lloc una xerrada sobre els drets de les dones, dels treballadors, etc., ja que l'argument de l'obra versa sobre la història del 8 de març, que té l'origen al principi del s. XX a Nova York.

Coordinadora Ester Martí Accensi, professora del CNL Terres de l'Ebre

El Síndic visita Tortosa

L'equip del Síndic va estar a la biblioteca de Tortosa el dimars 27 de novembre per atendre de primera mà les persones que volien fer consultes o presentar queixes contra les administracions i les empreses que presten serveis d’interès general (llum, aigua, gas, etc.).