12 de jul. 2013

La biblioteca de Tortosa acull una exposició i un diàleg ciutadà sobre els drets dels europeus i el futur de la UE

     
El delegat de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes Balears, Ferran Tarradellas, i l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, inauguraran l’exposició ‘#dretscompartits’, sobre els drets dels ciutadans de la UE. Aquesta mostra itinerant, organitzada per la Comissió Europea amb motiu de l’Any Europeu dels Ciutadans, arriba el 17 de juliol a Tortosa. L’acte d’inauguració anirà seguit de la taula rodona i debat: ‘Diàleg amb els ciutadans sobre el futur de la UE’, que comptarà també amb la participació de Josep Ramón Borrell, antic funcionari de la Comissió Europea, i serà moderat pel periodista Ximo Rambla.
L'exposició ‘#dretscompartits’ fa un recorregut per la llista dels drets que tenim com a ciutadans de la UE: els drets fonamentals i d'altres que la Unió ha legislat per tal de protegir-nos tant quan som al nostre país com quan ens desplacem o residim a fora. Així, es parla tant del dret a la no discriminació com del dret a accedir a la seguretat social i als serveis bàsics; del dret de viure, treballar i estudiar en qualsevol país de la UE i de drets relacionats amb qüestions més quotidianes com ara les tarifes del mòbil o el que podem reclamar com a consumidors. Amb la inauguració d’aquesta exposició, organitzada en el marc de l’Any Europeu dels Ciutadans 2013, la Representació de la Comissió Europea a Barcelona vol apropar la Unió Europea i el seu projecte als tortosins i tortosines.
L’exposició s’inaugurarà a la Biblioteca Marcel·lí Domingo. Després de l'acte tindrà lloc un debat públic per parlar del projecte europeu i dels reptes actuals i futurs de la UE.
 
Compartir drets a les xarxes socials L'exposició ‘#dretscompartits’ és una mostra itinerant que es va inaugurar per primer cop el passat 9 de maig, Dia d’Europa, al Museu Marítim de Barcelona. La mostra convida els visitants a conèixer els seus drets, a exercir-los plenament i a donar-los a conèixer també al seu entorn. Per això, fa servir codis QR que remeten a la versió 'on-line de l'exposició que permet ampliar i compartir els continguts a través de la xarxa social Facebook. Alhora, s’ha creat l’etiqueta #dretscompartits a Twitter, que permet buscar i compartir informació sobre els diferents drets que repassa la mostra.
L'exposició es va inaugurar amb motiu del Dia d'Europa al Museu Marítim de Barcelona. Després ha iniciat un itinerari per diverses ciutats i municipis de Catalunya i les Illes. La mostra acaba de visitar Tarragona i ara es podrà veure a Tortosa fins el dia 31 de juliol.

Alumnat de l'Escola Oficial d'Idiomes de Tortosa venen a fer una prova de gimcana a la biblioteca

Un grup d'alumnes de l'EOI a la biblioteca de Tortosa per trobar una resposa al joc de gimcana que organitza l'escola.
Divendres 12 de juliol sles 13h a la biblioteca de Tortosa.