12 de març 2012

La primavera ja ha arribat a la biblioteca!!

Mai millor dit i si no fixeu-vos bé quin bestiari més animat tenim a la biblioteca : papallones, cargols, ocells, flors.. i fins i tot el sol!!
la Vivianne, voluntària europea, ens ha creat aquest ambient de primavera a la sala infantil, i també ens ha preparat un taller de papiroflèxia.
Dilluns 12 de març

Exposició de Fotografia Mirades, reflexió amb imatges sobre el fet de mirar. Organitza Grup de treball de fotografia digital. Grau Multimèdia de la UOC

Del 9 fins al 31 març als passadissos de la biblioteca. Inauguració 9 de març a les 19h Amb la creació d’ un grup de treball d'estudiants del grau de Multimèdia amb l'objectiu es va preparar una exposició col•lectiva i l’estiu passat varen participar, en el festival de fotografia amateur Visa Off de perpignyar organitzat pels comerciants de la vila. El professor responsable de l'assignatura Fotografia digital, Antoni Marín, va crear i liderar el grup de treball, en què també van participar tres consultors i més d'una vintena d'estudiants. Després d'una pluja d'idees, van decidir explorar la mirada com a tema central de l'exposició. A partir d'aquí es va dur a terme una recerca fotogràfica sobre múltiples facetes i interpretacions relacionades amb el fet de mirar. El resultat va ser el dossier de l'exposició que es va enviar al Visa Off i que va ser seleccionat per a participar en l'esdeveniment.

Xerrada de dos Agents Rurals als xiquets i xiquetes del projecte Tàndem, a la biblioteca de Tortosa

Tàndem, projecte que vol afavorir la integració social i cultural en aquesta ciutat.
Dissabte 10 de març a les 10,30h.

Gimcana a la BEBETECA de Tortosa amb una gran participació de valents nadons!

La biblioteca és un dels pocs recursos disponibles per als pares, amb una programació lliure, joguines i llibres que es poden endur; un lloc acollidor perquè hi portin els seus bebès i infants!!
















Divendres 9 de març a les 18h a la sala polivalent de la biblioteca de Tortosa S’ha d’estimular els nens a utilitzar la biblioteca des de ben petits, perquè així tindran més probabilitats de continuar sent-ne usuaris en el futur. (Directrius IFLA/Unesco per al desenvolupament del servei de biblioteques públiques, 2002)

200 anys del naixement de Charles Dickens, centre d'interès de la biblioteca de Tortosa

El 7 de febrer de 2012 s’acompleixen 200 anys del naixement de Charles Dickens, l’autor d’Oliver Twist, Temps difícils, David Copperfield, Conte de Nadal, Història de dues ciutats, Grans esperances, entre d’altres narraciones. Amb aquest motiu, el Servei de Biblioteques ha elaborat una guia de lectura amb una selecció de recursos que les 356 biblioteques públiques de Catalunya posen a l ‘abast per acostar-vos a aquest escriptor anglès universal. “Era el millor dels temps, i era el pitjor; era l’edat de la saviesa i la de la ximpleria; era l’època de la fe i l’època de la incredulitat; l’estació de la Llum i la de les Tenebres; era la primavera de l’esperança i l’hivern de la desesperació; tot se’ns oferia com a nostre i no teníem absolutament res...” ’Una Història de dues ciutats. Traducció de Jordi Arbonés. Barcelona : Edhasa, 1991. [guia]