11 de març 2011

Exposició: Tinc un llop a la tauleta de nit"

Presentació de l'exposició a càrrec de la Roser de la companyia TANTÀGORA, dijous 18 de març a les 10,30h

Exposició itinerant per les biblioteques públiques de Catalunya que, prenent per tema el llop i la seva presència a la literatura, pretén donar a conèixer i estimular l'ús dels serveis bibliotecaris.


Tinc un llop a la tauleta de nit recull i plasma les diverses concepcions del llop com a personatge literari a través d'un muntatge on l'element expositiu és una tauleta de nit, dins i al voltant de la qual s'ofereix una selecció de textos, imatges, enregistraments sonors i objectes diversos que conviden a acostar-se al llop a través de llegir, escoltar, tocar, mirar i descobrir. Es pretén presentar al públic usuari de les biblioteques públiques de Catalunya com és i com ha estat aquest animal, símbol i arquetip en una societat canviant com la nostra: del llop perillós i salvatge que es volia menjar la Caputxeta Vermella, al protagonista de còmic i cinema anomenat Lobezno, hi ha un ventall ple de matisos, canvis i mutacions que es tracta d'il·lustrar i explicar.

L'exposició està comissariada per Tantàgora, amb Roser Ros i Magalí Homs, i organitzada i produïda per la Subdirecció General de Biblioteques. El muntatge inicia el seu itinerari per diverses biblioteques públiques d'arreu de Catalunya el maig de 2010

Exposició d'Il·lustracions de Toni Térmens: La Vida del pa.