10 de nov. 2011

Club de lectura virtual de la Lisa Simpson a la biblioteca de Tortosa

Coneixes la Lisa Simpson?
Saps que és una gran lectora?
Vols descobrir què llegeix?

A partir d'ara, els dies 13 de cada mes la biblioteca us farà una proposta de lectura sobre algun dels llibres que ella recomana a la sèrie.

Et convidem a llegir-la i a respondre la pregunta que et formularem.  I si trobes per la xarxa, algun cometari de la Lisa o alguna fotografia seva relacionada amb el món dels llibres, pots fer-nos-la arribar al correu de la biblioteca bmd@tortosa.cat i al Facebook de la biblioteca.  Penjarem al bloc totes les vostres propostes. La idea és que en aquest club de lectura virtual de la Lisa Simpson puguis intercanviar opinions sobre les lectures proposades amb altres lectors i seguidors habituals d'aquest personatge.

I si en vols saber més... hem trobat la Lisa al Facebook... et deixem l'enllaç:


Així que recorda: tots els dies 13 de cada mes, tindràs l'oportunitat de conèixer una mica més la Lisa i el seu món.

LA BIBLIOTECA “MARCEL•LÍ DOMINGO” US PROPOSA PER AQUEST NADAL… UN CONCURS DE CARTES TELEMÀTIQUES ALS REIS MAGS


M’agradaria que al 2012 ...”Es tracta d’escriure una carta als Reis diferent a les cartes convencionals. Aquest any tens la possibilitat d’escriure la carta per mitjà del Facebook de la biblioteca. Les bases  les trobaràs a www.biblioteca.tortosa.cat, o a la pàgina de Facebook de la biblioteca de Tortosa.
Si, per altra banda, prefereixes fer una carta convencional i portar-la a la Biblioteca, també pots fer-ho. Tu tries !!
Tens temps fins al dia 20 de desembre

Aquesta actuació proposa la utilització de la informàtica i les eines telemàtiques per a escriure la carta als Reis Mags i així estimular l’ús i coneixement d’aquestes tecnologies. Amb aquesta iniciativa, podem conèixer un ús amable de les noves tecnologies i entroncar-ho amb les tradicions i usos quotidians.
La biblioteca “Marcel•lí Domingo” convida a tots els nens i nenes de 4 a 12 anys a participar en aquest concurs. És una iniciativa que pretén fomentar els hàbits d’escriptura i lectura entre els més petits. El tema proposa als participants demanar un desig, com a regal, a la carta dels Reis Mags.

Envia’ns o porta’ns la teva carta i participa en el nostre concurs. Pots guanyar interessants premis.

Les cartes es poden enviar fins al 20 de desembre de  2010. El dia 28 de desembre, es publicaran en el bloc ww.bibliotecamarcellidomingo.blogspot.com i al facebook, les tres cartes guanyadores del concurs.

El 28 de desembre a les 18 h. comptarem amb la presència d’un patge de SS.MM. els Reis Mags que vindrà a premiar, personalment,  les cartes guanyadores. A tots els assistents se’ls obsequiarà amb uns caramels.

El concurs de cartes als Reis Mags és una activitat de la biblioteca per incentivar els valors humans i aconseguir un món millor per als nens.

Bases del concurs:

-EXTENSIÓ I LLENGUA: L’ idioma emprat per fer la carta serà el català i tindrà una extensió màxima de 600 caràcters amb espais (unes 10 línies). No s’estableix extensió mínima. Caldrà escriure el text en un paper tamany foli. S’acceptaran les cartes escrites a mà (mètode que solen usar en preferència els nens més petits). Es valorarà també, altres aspectes artístics en la presentació.

-TEMA: El contingut de la carta als Reis Mags serà de temàtica molt variada. Peticions i desitjos que els nens vulguin fer sobre qualsevol tema. Temes habituals, com per exemple: desitjos de canvis en el món, en la societat, en la pròpia ciutat, en el barri, en l’escola, etc....També desitjos en el món més personal: desitjos de canvi en referència als pares, germans, familiars, amics i un mateix; o bé en referència als animals domèstics...

-IDENTITAT:
La carta haurà de ser obra del propi nen, i inclourà al final les dades del nen (nom, edat, adreça i telèfon de contacte). Solament s’acceptarà una carta per persona. En cas de participar telemàticament s’haurà d’enviar les dades i el text per correu-e bmd@tortosa.cat

-CATEGORIES: S’estableixen tres categories d’edat entre els participants.
.Categoria A (de 4 a 6 anys)
.Categoria B (de 7 a 9 anys)
.Categoria C (de 10 a 12 anys)

-JURAT: El jurat valorarà principalment la qualitat, originalitat i espontaneïtat dels textos, així com els valors positius que es manifesten. El jurat estarà format pel personal de la biblioteca

-RECEPCIÓ DE LES CARTES: Es demana als concursants que, si volen, porten les seves cartes, personalment,  fins el dia 20 de desembre. Si es vol, es poden enviar per correu a la següent adreça:
Biblioteca “Marcel•lí Domingo”
Carrer de la Mercè, 6
43500 TORTOSA
O bé per e-mail:
bmd@tortosa.cat

-TERMINIS: Amb la finalitat de que el jurat pugui valorar les cartes abans de Reis, entraran al concurs les cartes rebudes personalment o bé per correu convencional o per e-mail fins a les 23.59 hores del dia 20 de desembre de 2010.

La biblioteca exposarà les cartes guanyadores juntament amb una selecció de les millors cartes rebudes (segons criteri del jurat) a la sala Polivalent de la Biblioteca.