14 de juny 2012

Cloenda VINCLES

.

Veu de dona - Entrevista amb Rosa Oriol


En aquestes xerrades cada convidada aporta el seu punt de vista i la seva pròpia visió, segons la seva professió i les experiències viscudes des de la seva perspectiva de dona, per poder observar i comprendre l'actualitat i els temes d'interès general des d'un punt de vista femení. Veu de Dona vol donar a conèixer, fer difusió i reconèixer la tasca i la trajectòria dutes a terme per aquestes dones i posar damunt la taula temes com estereotips de gènere, els rols socials de dones i homes, les relacions de poder, la conciliació i la corresponsabilitat, el lideratge femení, la prevenció i l'abordatge de la violència masclista, entre d'altres, per obtenir una fotografia de la nostra societat.

Les sessions tenen lloc al Palau Robert, i es podrà seguir en videoconferència a  la Biblioteca de Tortosa.
•Dimecres, 13 de juny de 2012

Rita Marzoa, periodista, entrevistarà Rosa Oriol, directora creativa i dissenyadora de la joieria Tous

Voluntariat Art Total

Art Total ens diu adéu  aquesta temporada amb una incursió de voluntariat durant una tarda a la biblioteca.
Moltes gràcies a tots tres, us esperem aviat!!
Dimecres 13 de juny

“L’obra musical, folklòrica i literària de Joan Moreira”Presentació de la recerca “L’obra musical, folklòrica i literària de Joan Moreira”, a càrrec d’ Albert Aragonés i Joan Vidal.
Organitza: Direcció General de Cultura Popular i Tradicional del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Museu de les Terres de l’Ebre, Ajuntament de Tortosa, Amics i Amigues de l’Ebre i l’ Institut Ramon Muntaner.
Data: dimarts, 12 de juny de 2012, a les 19.30h
Lloc: Biblioteca Marcel·li Domingo. C. de la Mercè, 6, Tortosa
Més informació: : IMACT de Tortosa, Museu de les Terres de l’Ebre i Institut Ramon Muntaner


BIBLIOFORMA'T - CURS 2011-2012


  

Cloenda del programa BIBLIOFORMA'T a càrrec de la bibliotecària M. José Ferré de la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa.

Durant el curs  2011- 2012 s'han realitzat més de 10 sessions de foramació a l'alumnat de secundaria de diferents centres d'ensenyament de la nostra ciutat amb la col·laboració del CRP del Baix Ebre. L'objectiu d'aquestes sessions explicatives són nivell teòric i exercicis pràctics amb eines i recursos informatius de la biblioteca:
  • Ús del catàleg com a eina bàsica d’accés a la informació.
  • Anàlisi de les fonts informatives segons la seva tipologia.
  • Selecció de recursos impresos i electrònics.