27 de nov. 2007

CLUB DE LECTURA DE DESEMBRE:La Clau Gaudí

La Clau Gaudí, d’Andreu Carranza i Esteban Martín al proper Club de Lectura del 21 de desembre de 2007 a les 19.30 hores i amb presència dels autors.


Barcelona, principis del segle XX. La ciutat creix i el modernisme exerceix una atracció irresistible en els amants de l’obscur. Lògies i societats secretes converteixen Barcelona en la capital de l’esoterisme, i l’arquitecte Antoni Gaudí esdevé la peça clau d’una profecia mil•lenària.
Immers en la confusió social i coneixedor dels perills que amenacen la seva vida, Gaudí, u home de vida humil i senzilla, amaga una relíquia en el cor de la seva obra, dissenyada a imatge i semblança del gran projecte diví: la natura.


L’Esteban Martín i l’Andreu Carranza ens regalen una novel•la trepidant. S’aprofiten de la curiositat que tots duem dintre i, amb un ritme que no li permet al lector separar-se del llibre gaire estona, juguen amb la intriga fins al darrer moment. De vegades el talent només es tracta en saber observar allò que per a tota la resta era invisible.
Després de llegir La clau Gaudí, em sembla increïble que a ningú se li hagi acudit abans fer una novel•la de misteri ambientada en l’obra d’aquest arquitecte genial, admirat a tot el món. De tota aquesta trama de dos mil anys que culmina a Barcelona, un dels fragments on he trobat més temperament ha estat el protagonitzat per Ramon Cabrera a Miravet, potser per tractar-se d’un dels personatges preferits del Carranza, on se’ns compara el Tigre del Maestrat amb un heroi de llegenda, Aquiles.
Si sou lectors d’hàbits nocturs aneu en compte; podeu passar la nit en vetlla.

La clau Gaudí és la seva primera novel•la conjunta, amb un notable èxit, ja que va ser un dels llibres més venuts del passat Sant Jordi i ja ha estat traduïda a més d’una vintena de països.

EXPOSICIÓ DE LA SETMANA DEL LLIBRE INFANTIL I JUVENIL (Del 27 de novembre fins al 17 de desembre)

El tema central d'aquesta exposició sota el lema «T'estimo... o no», tracta de les relacions d'amor i desamor en la literatura infantil i juvenil...“Els "Amics”, “Amistat entre oposats”, “La responsabilitat afectiva”, “L’enamorament i el casori”, “La informació sempre va bé”, “La Família” i “Gelosia i altres danys” són els eixos d’aquesta exposició.


Presentació de l'exposició a càrrec d'Údol teatre animacions

Aquest any les Setmanes del Llibre Infantil i Juvenil ens conviden a veure i viure l'amor amb ulls nous.Perquè "estimar és un art" ens diu l'Erich Fromm... I no n'hi ha mestre però sí un munt d'experiències reals, viscudes, fingides, fantasiejades, dolgudes, anhelades, compartides... que els llibres ens apropen.


Presentació de l'exposició a càrrec d'Údol teatre animacions

T'estimo... o no et proposen històries que et faran bullir la sang, et posaran ben tovet o et faran, directament, plorar a llàgrima viva.
Au!, anima't, vine, busca, remena, tria i estima...