4 d’abr. 2012

Xerrada-recital Ocells de pas, La història de la poesia catalana a través de les seves cançons a càrrec de Miquel Pujadó. Videoconferència Anella Cultural. Servei de Biblioteques. Dimecres 11 d’abril a les 18h a la sala polivalent de la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa

Xerrada-recital que fa un recorregut històric a través de la poesia catalana explicant de forma amena i rigorosa el context històric dels més diversos poetes (des de Guillem de Bergadà a Joan Maragall, i a Miquel Martí i Pol o Joan Margarit) tot il·lustrant els seus comentaris amb musicacions de poemes realitzades per artistes com Raimon, Ramon Muntaner, Llach, Serrat, Partaka, Ovidi Montllor o el mateix Pujadó.

Per altra part, Miquel Pujadó ens defineix la seva obra : “La paraula i la música m'ajuden, fa més de vint-i-cinc anys, a observar el món que m'envolta i el que porto a dintre, a interpretar-los, a reintentar-los contínuament. He fet del meu cervell una modesta fàbrica, i de les meves idees, els meus obrers: es tracta, ben mirat, d'una bona manera d'esdevenir empresari sense explotar ningú. Així doncs, escric i componc cançons, cançons destinades tant a la intel·ligència com a les emocions –perquè adreçar-se només a les vísceres fa tuf de demagògia, i les neurones isolades de tot sentiment són d'una fredor glacial.”

Per Jaume Comella: “Miquel Pujadó és l’expressió més exacta i genuïna de les essències originàries de la nova cançó. La seva ja molt extensa obra beu de les mateixes fonts que els Porter, Espinàs, Abella, Pi de la Serra, ... o sigui la cançó, o chanson de qualitat, o de qualité francesa basada en primer lloc en uns textos d’una substanciosa càrrega poètica; d’una poètica de la quotidianitat, del quefer de cada dia, de la contemplació distant, i sovint irònica de l’espectacle de la condició humana en el seu manifestar-se en el dia rere dia...”
Després de l'acte tres usuaris de la biblioteca podràn llegir en directe tres poemes seleccionats per la mateixa biblioteca:  
Autors seleccionats: Feliu Formosa, Joan Margarit i Miquel Desclot
La biblioteca Marcel·lí Domingo participarà als actes d’homenatge a la figura de Cristòfol Despuig a la VI Fira literària de Jesús


La VI Fira literària Joan Cid i Mulet, que se celebra del 17 al 21 d’abril del 2012, ha programat una sèries d’actes d’homenatge a la figura de Cristòfol Despuig.


Dijous 19 d’abril de 2012, a les 19.30 h, a la Sala Jordi Brull, de l’edifici de la Immaculada es fan quatre presentacions:
-Presentació dels treballs del seminari “Cristòfol Despuig”, de coordinat per Albert Aragonés.
-Presentació de la Ruta literària Cristòfol Despuig, a càrrec de Xell Aixarch i Irene Prades.
-Presentació del web Cristòfol Despuig, a càrrec de Miquel Àngel Arasa, amb el suport de la Biblioteca Marcel·lí Domingo.
-Presentació de l’edició crítica de Los col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa (2011), de Cristòfol Despuig, a càrrec d’Enric Querol i Josep Solervicens.Divendres 20 d’abril, al matí, a la Sala Jordi Brull de l’edific Immaculada, tindrà lloc la presentació de la Ruta literària “Cristòfol Despuig” per la Tortosa medieval, a càrrec de Xell Aixarch i Irene Prades.

Dissabte 28 d’abril, 10.30 h, es farà la Ruta literària Cristòfol Despuig pels carrers de la ciutat de Tortosa. L’activitat és oberta a tothom, però cal fer la inscripció a la Biblioteca Marcel·lí Domingo. Sortida de la Biblioteca Marcel·lí Domingo. Cal inscriure’s.
Més informació: VI Fira literària Joan Cid i Mulet. Jesús