16 d’abr. 2011

Presentació de la plataforma de continguts digitals de la biblioteca Marcel•lí Domingo

Presentanció de la plataforma digital de la biblioteca de Tortosa a la V Fira Literària de Jesús. Dissabte 16 d'abril a les 12,30h al Pati de la Immaculada de Jesús.

Aquesta biblioteca digital és una oportunitat històrica per deixar de ser un servei cultural més i convertir-se en un servei bàsic, la base cultural i informativa de la nostra comunitat local, al servei de tots els ciutadans, institucions i empreses i oberta a la comunitat digital global.

Aquesta plataforma ha estat un projecte de la Biblioteca Marcel·lí Domingo engegat durant el mes de gener de 2011 i que ahores d'ara esta encara en construcció.


Pel que fa a la secció de continguts de la col·lecció local i que també trobarem a la plataforma, l'hem anomenat  ILERCAVONIA- Es el nom que abarca el territori “preromà que tenia com a nucli central el curs final de l'Ebre i s'estenia fins la plana de Castelló; el lloc més important, Tortosa. Aquesta Ilercavònia coincidí amb el reialme sarraí de Tortosa fins la conquesta de la ciutat per Ramon Berenguer IV (1149) i amb els límits del bisbat en ser restaurat (1151)”. És per això que definieix l’àmbit territorial que volem que s’ identifique la secció local de la nostra plataforma digital.

L'apartat de la secció local agrupa tota la informació de les Terres de l'Ebre de què disposem al nostre fons i que la trobarem en quatre col·leccions de documents diferents:
Fons fotogràfic, Buidats de Premsa, recull de monografies i articles publicats en els programes de festes de la Cinta, desde 1907 fins a 1997  i que tenim editada al monogràfic de la revista FATO, la relació d’aquests articles editats en paper.

 http://biblioteca.tortosa.cat/digital.html

Conta contes. SUPER PEPO I LA MICA a càrrec de Maria Balart, presidenta de Mans Unides Tortosa

L'objectiu d'aquest conte és donar a conèixer la realitat dels xiquets d'altres països, la necessitat de tenir salut i la importància de l'educació (per a xiquets i xiquetes de 4 a 9 anys)  Organitza Mans Unides Tortosa. Col·labora biblioteca

 

Taller: Com organitzar la nostra biblioteca a càrrec d'Irene Prades a la biblioteca de Tortosa

 Dijous 14 d'abril a les 19,30h