15 de març 2010

JA TENIM EL PRIMER APARELL LECTOR AMB TÍTOLS ELECTRÒNICS PER DEIXAR EN PRÉSTEC ALS USUARIS DE LA BIBLIOTECA MARCEL·LÍ DOMINGO DE TORTOSA

Programa pilot per a la introducció dels e-books a les biblioteques públiques de Catalunya



El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació ha distribuït els aparells lectors amb tots els títols electrònics directament carregats al dispositiu i els cedeix per al préstec als usuaris de les biblioteques incloses en aquesta prova pilot.


• Es distribuiran un total de 28 lectors de llibres electrònics a 20 biblioteques catalanes amb 249 títols diferents en català, castellà i anglès.

• Amb l’objectiu d’introduir les noves tecnologies i testar aquesta nova eina a les biblioteques públiques de Catalunya.
• El Departament ja treballa en una plataforma tecnològica que permeti la descàrrega dels llibres electrònics des del web de les biblioteques.

D’aquesta forma, l’usuari de la biblioteca podrà rebre en préstec el dispositiu, per mitjà del qual podrà accedir a 110 obres en català de l’Editorial Edi.cat, 92 obres en castellà i 47 obres en anglès. Els títols en castellà i anglès corresponen a llibres clàssics de domini públic, és a dir, lliures de drets.

Les obres es troben en format epub, un del que té més possibilitats d’esdevenir estàndard.

Ara per ara aquestes obres no es catalogaran al catàleg del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació ni es realitzaran els préstecs amb aquesta eina.