10 de maig 2011

Presentació de la Biblioteca Digital ILERCAVÒNIA. Dijous 12 de maig a les 19,30h a la biblioteca Marcel·lí Domingo

Us informem de la presentació de la Plataforma Digital de la biblioteca Marcel·lí Domingo, ILERCAVÒNIA, que tindrà lloc el dijous 12 de maig a les 19,30h a la Sala Polivalent de la Biblioteca.

A càrrec: d’Irene Prades, directora de la biblioteca Marcel·lí Domingo, Josep M. Lozano, responsable del disseny i del programari, Xell Aixarch, responsable de la digitalització dels articles dels programes de Festes de la Cinta i Rosa Tomàs, voluntària en la digitalització.

Una de les missions de la Biblioteca Marcel·lí Domingo és conservar, catalogar i difondre informació que es genera a la nostra població. Per aquest motiu hem creat una plataforma que agrupa tota la informació en format digital de què disposem en quatre col·leccions diferents de documents:

*Fons fotogràfic, Buidats de Premsa local, Recull de monografies i articles publicats en els programes de Festes de la Cinta.
Aquesta biblioteca digital, http://biblioteca.tortosa.cat/digital.html , referent de les Terres de l’Ebre, és una oportunitat històrica per deixar de ser un servei cultural més i convertir-se en un servei bàsic, la base cultural i informativa de la seva comunitat local, al servei de ciutadans, institucions i empreses i oberta a la comunitat digital global.

La biblioteca pública del segle XXI no pot continuar en instal·lacions únicament en un món literari i de ficció i allunyada dels problemes i esdeveniments que importin a la seva comunitat. La nostra intenció es posar a l’abast dels usuaris una biblioteca competent i adequada als nostres dies.

Us esperem !
En finalitzar la presentació hi haurà una copa de cava i podreu adquirir una camiseta que hem creat amb motiu d’aquest esdeveniment.